Menderes Belediye Meclisi, belediye başkan vekilini belirlemek üzere toplandı. Saat 10.30’da başlaması planlanan toplantı, meclis salonundaki yoğunluk ve yaşanan gerginlik nedeniyle saat 11.30’da başlayabildi.
Seçimde Cumhur İttifakı Grubu AK Partili Meclis Üyesi Asuman Şen’i, Yeni Parti Barış Gürsoy’u, CHP ise Mehmet Ali Akar’ı aday gösterdi. Bağımsız Meclis Üyesi Mustafa Öztürk de başkan vekilliğine aday oldu.
İLK İKİ TURDAN SONUÇ ÇIKMADI
İlk tur oylamada Asuman Şen 12, Barış Gürsoy 10, Mehmet Ali Akar 5 ve Mustafa Öztürk 1 oy aldı.
İkinci turda ise Şen’e 10, Gürsoy’a 9, Akar’a 5 ve Öztürk’e 1 oy çıktı. Üç oy ise geçersiz sayıldı.
İkinci turdaki oyların sayımı sırasında CHP İl Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP’li meclis üyeleri, Yeni Parti ile uzlaşma sağlanamadığı gerekçesiyle tepki göstererek toplantıyı terk etti.

MECLİS SALONUNDA YUMRUKLU KAVGA
Gerginlik üçüncü turda daha da arttı. Oylamaya katılmayan bir meclis üyesinin salona dilekçe getirmesi sırasında başlayan tartışma, Yeni Parti ve AK Parti grupları arasında arbedeye dönüştü.
Taraflar arasında yumruklaşma yaşanırken, zabıta ekipleri ve salondakilerin müdahalesiyle kavga sonlandırıldı. MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Yeni Parti İl Başkanı Çağatay Güç ile görüşerek sakinlik çağrısında bulundu.
DÖRDÜNCÜ TURDA 15 OYLA SEÇİLDİ
Üçüncü turda Asuman Şen 13, Barış Gürsoy ise 10 oy aldı. İlk üç turda gerekli çoğunluğun sağlanamaması üzerine seçim dördüncü tura kaldı.
CHP grubunun yeniden salona dönmesinin ardından gerçekleştirilen son turda Asuman Şen 15, Barış Gürsoy ise 12 oy aldı.
Bu sonuçla AK Parti Meclis Üyesi Asuman Şen, Menderes Belediye Başkan Vekili seçildi.
BAŞKAN İLKAY ÇİÇEK GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Menderes Belediyesi’ndeki başkan vekilliği seçimine giden süreç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmayla başlamıştı.
Rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli 4 Ağustos’ta gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Çiçek’in de aralarında bulunduğu 10 kişi 7 Ağustos’ta tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Çiçek daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.



