Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in Türk Milleti’ne, özellikle Nazilli’ye bıraktığı en önemli miraslardan biri olan Sümerbank Kampüsü, detaylı bir çevre temizliği çalışmasıyla yeniden canlanıyor.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Özçağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 200 dönümlük alanda kapsamlı ve sürdürülebilir bir temizlik çalışmalarının başladığını bildirdi.
Prof. Dr. Özçağ, çalışmaların, kampüsün ağaç örtüsü ve peyzaj bütünlüğünü koruyarak, bitki örtüsü tahrip olmuş ve kullanılmayan alanların temizlenmesini hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, sürece katkı sağlayan DSİ 21. Bölge Müdürü Birol Çınar ve ekibine teşekkürlerini sundu.
Özçağ, temizlik çalışmalarının ardından kampüs için yeni projelerin de uygulanmaya başlanacağını belirterek, “Çalışmaya devam. Her şey üniversitemiz için.” şeklinde ifadelerle sürecin kararlılıkla ilerlediğini vurguladı.
Sümerbank Kampüsü’nde başlatılan bu dönüşüm, bölge için büyük bir anlam taşıyor. Hayata geçirilecek projelerle, tarihi kampüsün daha fonksiyonel ve yeşil bir alan olarak yeniden şekillenmesi bekleniyor.