35 yıldır Nazilli'deki serada üretim yapan Pazarcı Hüseyin, artan mazot fiyatları sebebiyle iki kat sürdüğü yeri bir kere sürmeye başladığını dile getirdi. Gübre maliyetinin bir önceki yıla göre yüzde yüz arttığını ve yılda sadece sera naylonuna 50-60 bin lira harcadıklarını ifade eden Pazarcı, "En zorlandığımız sene bu sene oldu" dedi.

"ÇİFTİ YETİŞTİRMEZSE VATANDAŞ NE YİYECEK"
Pazarcı Hüseyin "Ne anlatalım, halimiz belli. Aldığımız sattığımızdan yüksek. Ben sera naylonu alıyorum. Yıllık 400 kilo naylon kullanıyorum. Kilosu 120 lira. Hurdacı benden geri alırken 3 liraya alıyor. Anlayamadım bu işi. Geçen sene bin liraya aldığım dap gübresi bu yıl 2 bin lira oldu. Biz de ne yapalım, fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyoruz. Ben yetiştirsem bu vatandaş yiyecek. Yetiştirmezsem sana da yok, bana da yok" dedi.

"YEŞİLLİK OLARAK HER ŞEY MEVCUT"
Sözlerini sürdüren Pazarcı, "35 yıldır Nazilli'deki seramda üretim yapıyorum. Böyle çevre pazarlarda satıyorum. Yeşillik olarak ne isterseniz ben de mevcut. Mevsimine göre tüm yeşillikler var. Pırasa, kereviz, pancar, tere, roka, patlıcan, biber... Aklınıza ne gelirse. En çok zorlandığımız yıl bu sene oldu. Mazot ve gübre başta olmak üzere tüm girdi maliyetleri zorluyor. 60 liraya yakın mazot. Çift süremiyorum. 2 kat sürdüğüm yeri bir kat sürüyorum. Ne diyelim. Devletimiz, milletimiz sağ olsun" şeklinde konuştu.



