Nazilli’de büyük yankı uyandıran çocuk istismarı davasında üçüncü duruşma, Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 8 yaşında küçük bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen sanığın, cezai ehliyetinin tam olduğuna dair adli rapor mahkemeye sunulurken, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İddialara göre, 8 yaşındaki mağdur çocuk, kuzeni olduğu iddia edilen sanık tarafından hem cinsel istismara hem de kişisel özgürlüğünü kısıtlayan eylemlere maruz bırakıldı.

MAHKEME RAPORU DEĞERLENDİRDİ, DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada, mahkeme heyetindeki değişiklik nedeniyle önceki celse tutanakları yeniden okundu. Dosyada beklenen bilirkişi raporu da mahkemeye sunuldu. Raporda, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai sorumluluğunu taşıdığı vurgulandı. Heyet, mevcut delil durumunu dikkate alarak sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı 12 Haziran 2025 Perşembe günü saat 12.10’a erteledi.

Kanserin çözümünü buldu: Evde ölü bulundu Kanserin çözümünü buldu: Evde ölü bulundu

UCİM: "ADALET YERİNİ BULANA KADAR BURADAYIZ"

Dava sonrası açıklama yapan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Aydın İl Temsilcisi Özlem Güngörenler, ''Bugün burada sadece bir çocuğun değil, tüm çocukların hakkı için bulunduk. Adaletin yerini bulması ve çocukların korunması adına bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Peşini bırakmayacağız.'' dedi.

Muhabir: M. NAZLI ALTINAYAR