Nazilli’de etkisini artıran sıcak hava dalgası, yalnızca vatandaşları değil, doğal yaşamı da hareketlendirdi. İlçenin kırsal bölgelerinde daha sık görülmeye başlayan dikenli kelerler, bu kez ilginç görüntülerle dikkat çekti.
ÇATIDA GÜNEŞ KEYFİ YAPTILAR
Nazilli’ye bağlı Güzelköy Mahallesi’nde bulunan metruk bir evin çatısında ve duvarında yan yana güneşlenen iki dikenli keler, kameralara yansıdı. Uzun süre hareketsiz şekilde güneşlenen sürüngenler, objektiflere renkli kareler verdi.

SICAK HAVALARLA DAHA FAZLA GÖRÜLÜYORLAR
Bölge sakinleri, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte dikenli kelerlerin taş duvarlar, bahçe çevreleri ve eski yapılar üzerinde daha sık görülmeye başladığını ifade etti. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar, bu tür manzaralara yaz aylarında sıkça rastlandığını belirtti.
DOĞAL DENGENİN ÖNEMLİ PARÇASI
Yörede yaygın olarak bulunan dikenli kelerlerin insanlar için herhangi bir tehlike oluşturmadığı biliniyor. Uzmanlar, bu sürüngenlerin böceklerle beslenerek doğal dengenin korunmasına katkı sağladığını ve ekosistem açısından önemli bir görev üstlendiklerini vurguluyor.




