TÜBİTAK, 55.Lise Öğrencileri Bölge Finalleri’nde,Beden Eğitimi Öğretmeni Seyhan Cavit’in rehberliğinde, ‘Leftere’den Güzelçamlı’ya Yüzyıllık Anılar Projesi’ ile Ege Bölgesi birincisi ,’Tarihi Kaçış Odası Projesi’ ile Ege Bölgesi ikincisi olan Kuşadası Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi öğrencileri Ceylin Mandıracı, Nazire Sığırtmaç ve Gülşen Alkan , Kuşadası Merdiven Derneği’ne konuk oldu. Başarılı gençleri, Güzelçamlı Muhtarı Remzi Atıcı, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyesi Gülden Akbulut’un yanı sıra
Güzelçamlı, Davutlar ve Kuşadası’ndan gelen davetliler yalnız bırakmadı.

Mubadelenin 100Cu Yili Tubitakli Ogrencilerden Dinlendi 478014 E662D6Eb59De78Dfad3C0Cd4Abe747D9

Mubadelenin 100Cu Yili Tubitakli Ogrencilerden Dinlendi 478014 72A361Cde69C1Bfa9321D3Baa7Bae8D9

TÜBİTAK BAŞARISI İLE KUŞADASI’NIN GURURU OLMUŞLARDI

Proje süreçlerini ve kitaplarına konu olan Mübadil ailelerin anılarını anlatan TÜBİTAL’lı gençler, sözel ve görsel anlamda hazırladıkları sunumları ile davetlilere duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencileri ile gurur duyduğunu anlatan ve projenin başından sonuna kadar yanlarından bir an olsun ayrılmayan Kuşadası Hasan Fatma Önal Beden Eğitimi Öğretmeni ve Proje Danışmanı Seyhan Cavit, öğrencileriyle bu yıl uzun soluklu bir proje hazırladıklarını anlatarak, ‘Projemiz, tam 100 yıl önce Leftere’den Güzelçamlı’ya gelen 40 ailenin bugüne kadar biriktirdikleri örf, adet, gelenek, görenek ve 100 yıllık anılarını gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen duygu dolu bir çalışmaydı. Bu projeyle atalarımızı anarken, aynı zamanda Güzelçamlılar’ın da sevgisini kazandık. TÜBİTAK Türkiye Finalleri’nde teşvik ödülümüz ile projemizi taçlandırdık . Bu yolculukta projemize maddi ve manevi destek verip gücümüze güç katan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.

Mubadelenin 100Cu Yili Tubitakli Ogrencilerden Dinlendi 478014 4F7057E8E48A420F7113Bd9119739C01

Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu Altınkum Yazarlar Festivali programı belli oldu

Ev sahibi Merdiven Derneği’de, başarılı gençlerle bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını belirterek, ‘Kültürel Mirasımızın geleceğe aktarılması için emek veren gençlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Gecemize katılım gösterenlere ve gençlerimizin proje süreçlerinde desteğini esirgemeyen Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’ e teşekkür ederiz’ dedi.


 

Muhabir: AYLİN ESER