Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilere yönelik yeni uygulamaları duyurdu. "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" etkinliğinde konuşan Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların yaz döneminde bir ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edileceğini belirtti.

Işıkhan, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı ve "Bankalardan odalara, sendikalardan meslek odalarına, özel sektörden kamu kuruluşlarına kadar birçok paydaşımız bu sürece destek verdi" dedi.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sosyal devlet ilkesiyle yönetildiğini belirterek, "Vatandaşların hem ekonomik hem de sağlık ihtiyaçları sosyal anlamda karşılanmalıdır" ifadesini kullandı.

Yılmaz, bazı projelerin halihazırda yürürlükte olduğunu ve yılbaşında bu yılın emekliler yılı olarak ilan edildiğini hatırlatarak, tüm bakanlıkların bu doğrultuda adımlar attığını gözlemlediklerini söyledi.

SGK kapsamında emekliler için hizmet masaları oluşturulacağını ve emeklilerin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Yılmaz, ayrıca "emekli.gov.tr" portalının kurulacağını söyledi. Tüm illerdeki misafirhanelerin yüzde 15 indirimle emeklilere hizmet vereceğini de ekledi.

PTTCELL ve tren seferlerinde özel indirimlerin uygulanacağını açıklayan Yılmaz, emekliler için bankalarla protokoller imzalanacağını ve KYK yurtlarında yaz boyunca ücretsiz konaklama imkanı sunulacağını ifade etti. Ülke genelinde 552 yurt ve yaklaşık 500 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten Yılmaz, Spor Bakanlığı'na ait tesislerin de emeklilere ücretsiz olacağını ve kamu misafirhanelerinde yüzde 15 indirim uygulanacağını kaydetti.

Aydın’a 169 milyonluk yatırım Aydın’a 169 milyonluk yatırım

664884D2Dc7Ead9A09018127

BU YENİLİKLER NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Bu konuyla ilgili olarak yıl sonuna kadar gerekli adımların atılması planlanıyor. Zaten bu uygulamalar kademeli olarak hayata geçiriliyor. Daha önce TCDD tarafından yapılan indirim açıklaması gibi, bu yeni düzenlemelerden de kademeli olarak tüm emeklilerin faydalanabileceğini söyleyebiliriz.

İŞTE EMEKLİLER İÇİN ATILACAK 6 ÖNEMLİ ADIM

81 ilde emekli hizmet masası kurulacak.

KYK yurtları yazın 1 ay ücretsiz olacak.

PTT kargo ve PTTCELL'de indirimli hizmet verilecek.

TCDD ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.

Emekli kart ile ödenen faturalarda indirim uygulanacak.

Kamuya ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirimli konaklama sağlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ