Bayrama değil Karacasu'nun yeni belediye başkanını seçmesine.
*
12 Temmuz günü Karacasu Belediyesi'nin hizmetlerinin anlatıldığı programa Aydın'dan katılmıştık. SES Karacasu Temsilcimiz Özgür Dedeoluk'la birlikte Zeki İnal'ın açıklamalarını dinlerken meslek hayatımda bir ilke şahit oldum.
*
Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal konuşurken halktan helallik istedi ve belediye başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.
*
Meğerse istifaya önceden karar verilmiş ve salonun bir kısmı bu istifadan haberdarmış. Biz değildik ve şaşkına döndük. Daha önce örneğim milletvekilliği için gibi sebeplerle başkanların istifasını görmüştük ama bu şekilde sıradan sebeplerle başkanlıktan istifaya ilk kez şahit oldum.
*
Zeki İnal belki istifa ederek bedenen ve ruhen biraz daha huzura kavuşmuş olabilir ama Karacasu siyaseten büyük bir kaosun içine girdi.
*
Pazartesi belediye meclisinin yapacağı seçimde ne büyük sürprizler olacak göreceğiz.
*
Cumhur İttifakından mevcut başkan yardımcısı Mehmet Erikmen ve Millet İttifakından 1.Başkanvekili Erdinç Gümüş'ün aday olduğu başkanlık koltuğu için şimdilik belirsizlik hakim.
*
Prosedüre göre İlk iki turda üçte iki oy oranı aranacak seçimde bu oy oranı sağlanamazsa üçüncü turda salt çoğunluğu sağlayan aday başkan seçilecek. Mevcut meclis üyelerinin dağılımına bakıldığında Erikmen'de seçilse, Gümüş'te seçilse sanırım kimse şaşırmayacak.
*
Şurası da bir başka gerçek ki şu an için 5 Cumhur İttifakı, 5 Millet İttifakı'nın oy vereceği seçimlerde bağımsız meclis üyesi Erbil Avcı'nın vereceği oy belediye başkanını seçecek.
*
Kulislerde AK Partili Avcı'ya onun yerine MHP'li bir ismin gelmesi için meclis üyeliğinden istifa etmesi yönünde baskı uygulandığı konuşuluyor. Bu sebeple Avcı'nın istifa ederek bağımsız kaldığı biliniyor.
*
Başta da dediğim gibi iki gün sonra Karacasu tarihi günlerinden birini yaşayacak. Güçlü bir Cumhur İttifakı'na karşı güçlü bir Millet İttifakı. Ve bir de küskün bir bağımsız meclis üyesinin vereceği oylar Karacasu'nun geleceğini şekillendirecek.
*
Yakın siyasi tarihimiz bize gösterdi ki (iki) gün siyaset için çok uzun. İl Başkanları, milletvekillleri, diğer belediye başkanları konuya müdahil olmuş durumda. Oylamadan çıkacak hiçbir karar şaşırtmaz…
*
Bayramınız Kutlu Olsun…