Okullar uzaktan eğitimde bile olsa yarıyıl tatiline girerken verilen karneleri Aydınlı milletvekilleri içinde bir canlandıralım istedim.
*
Burada Aydınlı milletvekillerinin ne kadar soru önergesi verdiklerini ya da vekillik performanslarına değinmiyorum.
*
Tek kıstasım Aydın yerel basınına verdikleri destek. Aydın’da yayınlanan gazeteleri gözlemleyebildiğim kadarıyla tabi ki.
*
Örneğin bir yılda 15-20 tane özel gün var. Milli bayramlar, dini bayramlar, kurtuluş günleri vs. Bu günler gazeteler ve gazeteciler için ekstra para kazandıkları sayılardır. Ben yaklaşık altı yıldır bu özel günlerde biraz da meraktan kendi gazetemiz yanı sıra diğer tüm gazeteleri arşivlemeye çalışırım.
*
Bakalım vekillerimiz özel günleri nasıl değerlendiriyor… (İsme göre alfabetik sıralanmıştır)
*
A.Adnan SEZGİN (İYİ PARTİ) Milletvekili adayı olduğu günden itibaren yerel basınla yakın ilişki içinde. Sırasıyla her gazeteye özel günlerde ilan verdiğini görüyoruz. (+)
*
Bekir Kuvvet ERİM (AK Parti) Aslında eski belediye başkanı olup ta milletvekili olanlar yerel basının kıymetini daha iyi bilirler diye düşünürüm. Ama şu an milletvekili olan Erim’in Aydın yerel basınına bu kadar uzak durmasının sebebini anlamış değilim. En azından özel günlerde birkaç ilanı yayınlansa iyi olurdu. (-)
*
Bülent TEZCAN ( CHP) İlk milletvekili seçildiğinden itibaren partisinin genel başkan yardımcılığı dahil önemli görevlerinde bulunan Tezcan’ın sürekli ulusal tv ve gazetelere çıkmaktan yerel basına ne vakit ne de bütçe ayırdığını görmedik. Ben onun Aydın’da yayınlanan her hangi bir gazeteye bir özel günün ilanını verdiğini görmedim. (-)
*
Hüseyin YILDIZ (CHP) Milletvekili adaylığına kadar yerel basına çok yakın olan Yıldız Ankara’ya gidince neredeyse Aydınlı gazeteleri unuttu diyebiliriz. Ben kendisinin son bir yılda yayınlanmış bir tane ilanını nerdeyse göremedim. Belki televizyonlarda yer almak daha çok hoşuna gidiyordur. Ama gazeteleri sevmediği belli (-)
*
Metin YAVUZ (AK Parti) Şu an MKYK üyeliği gibi önemli bir görevi de yürüten Yavuz’un vekilliği öncesinde işi dolayısıyla yerel medya ile arası iyiydi. Kendisiyle o zaman da görüşür ve reklam bütçesini kullanırdık. Yavuz vekil seçildikten sonra da bu ilişkilerini sürdürdü. Medyada taraflı olduğu gibi bir izlenimim olsa da her özel günde muhakkak olabildiğince çok gazetede ilanını görüyorum. Bence bu köşe yazısının yazılış sebebi düşünüldüğünde en başarılı Aydınlı vekillerden birisinin Metin Yavuz olduğunu söyleyebilirim.
*
Mustafa SAVAŞ (AK Parti) İki seçimde büyükşehir belediyesi başkanlığı adaylık süreci yaşayan Savaş’ın haliyle Aydın basını ile sıkı ilişkileri var. Vekillik döneminde de yerel basının nazını çeker. Muhakkak her özel günde birçok gazetede ilanı çıkar. Yerel basına verdiği destek (+)
*
Rıza POSACI (AK Parti) AK Parti’nin benim bildiğim şu an için en çok belediye başkanlığı yapan, en çok STK başkanlığı görevlerinde bulunan Posacı’yı milletvekili olduktan sonra tanıyamadık desek yeridir. Ben onun hiçbir Aydın gazetesinde bir ilanına rastlayamadım (-)
*
Süleyman BÜLBÜL (CHP) Daha vekillikte ilk dönemini yaşayan Bülbül’ün her özel günde Aydın gazetelerine verdiği destek onu diğer CHP’li vekillerden ayıran en önemli özelliği. (+)
*
Yerel basına destek olmak bir milletvekilinin en önemli görevi. Durumu bugün sosyal medyadan kurtarabilirsiniz. Ama önümüzdeki günlerde seçim telaşı başladığında üzülmek, hayıflanmak yok…