Hakikaten Eylül ayı bir mevsime bedelmiş...
* * *
Biz koronavirüs diye kendimizi izole ettik ama iki güzel etkinlik bizi kontrollü olarak dışarı çıkarttı.
* * *
İlki Altın Güvercin’i geçen hafta yazmıştık. Diğeri ise Efeler Belediyesi’nin geçtiğimiz gece Kadıköy’de düzenlediği konserdi.
* * *
Mozart Küçük Bir Gece Müziği, Türk Marşı, Çaykovski Napoliten Dans ve Swan Lake (Kuğuların Dansı), Arr. Jeon Hun Classical Medley, Arr. Arda İnellioğlu Espana Cani, M.Rodriguez La Cumparsita, İsmail Dede Efendi Yine Bir Gülnihal, Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım G.Verdi La Donna mobile, O Sole Mio, Secaattin Tanyerli İlk Türk Tangosu Sevdim Bir Genç Kadını, Teodora Cottrau Santa Lucia, Kerimoğlu ve Harmandalı Zeybeği, Necdet Noyutürk Papatya Gibisin Beyaz ve İnce vb.
* * *
Böyle bir mozaiği bir araya getirmek başarı. Ama böyle bir konseri bir köy meydanında halkla buluşturma daha da büyük bir başarıdır.
* * *
20 kişiden oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası'nın Efeler Kadıköy’de verdiği konserin solistliğini Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Derya Derin ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Tenor Burak Dabakoğlu yaparken Türk Halk Müziği bağlama sanatçısı Caner Şimşek de orkestrada yer aldı.
* * *
Bilhassa Burak Dabakoğlu’nun sesinin renginden çok etkilendiğimi belirtmek zorundayım.
* * *
Güzel sanatların halkın ayağına götürülmesi, tanıtılıp, sevdirilmesi amacıyla yola çıkılan bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında çok sayıda kurum ve kuruluşun büyük katkısı var.
*
Mesela İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı, TRT ve Halk müziği sanatçılarının desteğiyle çok önemli bir iş başarılmış.
* * *
Güzel sanatların tanıtılması, sevdirilmesi, halkta sanatsal duyarlılığın oluşturulması, beğeni düzeylerinin ve estetik duyguların yükseltilmesi amacına ulaşıyor. Özellikle çocukların yoğun ilgisi bu projenin başarılı olduğunu gösteriyor.
* * *
Geleceğe dair yatırım yaparak toplumun kültür seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiği bu çok sesli, çok renkli konserler sanat tohumları olarak toprağa atılıyor, sevgiyle sulanıyor.
* * *
Efeler Belediyesi’ne bu denli anlamlı bir konseri gerçekleştirdikleri için kutluyorum.
* * *
Darısı diğer köylerimizin başına...