Aydın bugüne kadar ne kaybettiyse birlik olamamaktan kaybetti. Geçmiş yıllarda yapılan bir araştırmaya göre Aydınlılar en çok okey oynamak için bir araya gelebildiği tespit edildi. Her dönem bir çekişme ve ayrışmayla Aydınlılar ne bürokratik olarak nede siyasi olarak bir araya gelemiyor.
2002 yılından beri gazeteciliğin içindeyim. Ankara’da bütün Aydın milletvekillerinin tek yumruk olduğunu görmedim. Aydın’ın bir önceliği için bütün siyasi parti temsilcilerinin ve belediye başkanlarının bir arada olduğunu şahit olamadım. Bugüne kadar hep ayrı durduk hiçbir şey kazanamadık. Tarihin tekerrürden ibaret olmasının yegane sebebi geçmişte yaşananlardan ders çıkarmamamızdandır. Geçmişte yaşanan ayrılıkların getirdiği zararları görmezden geldiğimiz sürece Aydın ve Aydınlılar kaybetmeye devam edecektir.

Aydın’da Büyükşehir Belediyesi’nin bir projesi varsa iktidarıyla muhalefetiyle hep birlikte karşısında değil, yanında olmalıyız. Bakanlıkların yapacağı yatırımlarda da aynı şekilde yerel iktidarların sorunları çözen bir tutum içerisinde olması gerekiyor.

Aydın’da yerel iktidar ve valilik makamında bulunanların vedalaşmak için değil, yeni projeler için yan yana oturması gerekiyor. Şehirden ayrılırken bir araya gelmenin bu kente bir katkısı olmaz. Şehrin temsilcileri ve belediye başkanlarının ‘Biz yardıma hazırız’, yada ‘biz her türlü desteğe hazırız’ gibi klişe beyanatlarını duymaya alıştık ama nedense bir arada görmeye hasretiz. Bu hasretliğin sona erdiği gün Aydın kazanmaya başlar.

Aydın’ın sıçrama yapması için Aydın Valiliği görevine yeni gelen Hüseyin Aksoy’u bir şans olarak görüyorum. Yeni bir başlangıç yapılabilmesi için her şey uygun. Vali Bey’in Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iktidar ve muhalefet milletvekilleriyle bir masanın etrafında Aydın için tek yumruk olduğunu görmek bile bu şehrin kaderini değiştirecektir. Birliktelik için ipler sizin elinizde. Bu şehir kavgalarla, çok şey kaybetti. Eğer ki herkesin amacı Aydın’ın ve Aydınlının kazanmasıysa bu birlikteliği sağlamak kolay. Fakat amaç başkaysa buna diyecek bir şeyim yok. O zamanda Aydın’da tarih tekerrürden ibaret olmaya devam eder.
Lütfen şahsi değil, Aydın için düşünelim. Nefsi ve hissi işlerin sonu hüsrandır. Aydınlıyı hüsran değil, güzel günler yaşatalım.