Artık beni bıktıran bir sosyal medya hesabına sahibim…
* * *
2-3 farklı kategoride değerlendirdiğim arkadaşlarım nerdeyse beni hiç şaşırtmayan paylaşımlarla günlerimi gülümseyerek geçirmemem sebep oluyorlar…
* * *
İlk grup, Atatürk’e, İnönü’ye, Kubilay’a, Cumhuriyet kazanımlarına, Çerçioğlu’na, Atay’a, CHP’li belediyelere ve CHP’li vekillere savaş açanlar. Fırtına da olsa, sel de bassa, yangında çıksa CHP’ye saldırıyorlar. 3 yıldır Özlem Çerçioğlu’na FETÖ’cü diye saldırıyorlardı. Şimdi yeni sebepler üretme peşindeler.
* * *
İkinci grup; Erdoğan’a, AK Parti hükümetine, Jeotermalcilere, Valiliğe saldıranlar. Çoğunluğunu CHP ve İYİ Partililerden oluşuyor. Kamuoyu yaratmakta ustalar. Yerel yönetimler de çoğu fikri benimsiyor. Ama bence bu grubun sorunu eleştirdiği konuların çözüm önerilerini getirememek. Sırf bir paylaşım yapmak adına eleştiri inandırıcı olmuyor.
* * *
Üçüncü grup; Alemciler. Yağmur da yağsa, depremde olsa masalar da mezeler, ellerinde şişeler. Dünya yansa umurlarında değil. Çoğu insanı günaha teşvik eden bir halleri var. Ama çektikleri resimlerden, yaptıkları paylaşımlardan anladığımız kadarıyla “Sizin günahınızda bize yazsın” der gibiler.
* * *
Dördüncü grup; Cumacılar. Tamam Cuma mübarek bir gün. Perşembe akşamından “Mübarek Olsun” mesajları insanları bazen bıktıran bir hale dönüşüyor.
* * *
Beşinci grup; Köylüler. Şehirde yaşadıkları halde. Ki yaşadıkları şehir Aydın. Bir tarla, bir ağaç, bir traktör ya da eşek bulduklarında telefona sarılanlar. Çık traktörün üstüne otur desek anlamaz. Eşeği de at sanar. Yaklaşıp selfie yaparken tepiği yer. Ondan sonra da hastanede alçılarıyla paylaşım yapar.
* * *
Daha listem uzar gider. Yani söylemek istediğim toplum olarak pek sağlıklı bir hale gelmediğimizdir. Başta çoğu gencin ya da insanın elinden akıllı telefonlarını bir anda alsak bir iki saat hareketsiz kaldıktan sonra ne yapacaklarını bilemez halde donup kalırlar.
* * *
Bilhassa sosyal medya arkadaşlarımız seçerken dikkatli olmakta ve zararlı alışkanlıkları olanlardan uzak kalmakta sayılamayacak kadar fayda var…