Parti ilçe ve il teşkilatları kongre süreçlerini başlattı.
Aydın’da AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP tüm ilçe teşkilatları başta olmak üzere muhtemelen Ocak ayına kadar il yönetimlerini yenileyecek.
Alıştığımız silsile yine tekerrür ederse bahsi geçen 4 partinin tabanlarıyla geçen sohbetlerimizde tüm il başkanları değişecek gibi görünüyor.
İktidar partisi AK Parti’nin daha önceki il başkanları bir bakıma genel merkezin tek adayla seçime gidilmesi konusundaki kararı sonucu genelde tek adayın oylayıp seçilmesi şeklinde gerçekleşiyor. Burada milletvekilleri ve belediye başkanları başta olmak üzere partinin hatırı sayılır eski yöneticilerinin genel merkeze verdiği tavsiyeler etkili olacaktır.
Mevcut il başkanı Ömer Özmen’in üzerine düşeni yapıp yapmadığını tartışmıyorum. Ama önceki gün çoğunluğu CHP’li büyükşehir belediye başkanları ile görüşen Başkan Erdoğan’ın söylediklerini dikkate aldığımızda yeni dönem için AK Parti’nin nasıl bir parti kimliği ile seçimlere hazırlandığını tahmin edebiliyorum. Çok daha halka yakın ve muhafazakar çizgisinin yanına milliyetçiliğini de vurgulayan yeni dönem AK Parti teşkilatlarını ve kadrolarını merakla bekliyoruz.
Gördüğüm bir eksiği de sizlerle paylaşmak isterim. İl Başkanlarının merkez ilçe Efeler’de oturması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Cumhur İttifakı İl Başkanları (Özmen ve Pehlivan) Efeler’de oturuyor. Millet İttifakı İl Başkanları (Çankır ve Sarı) başka ilçelerde. Bu her şeyden önce kendilerine zarar. Her günü il başkanlığı makamında geçirmek için çok zahmete katlanıyorlar. Ve bu da performanslarını olumsuz etkiliyor.
Konumuza dönelim. İl Başkanları arasında MHP’den Burak Pehlivan’ı diğerlerinden ayırmak isterim. Öncelikle genç olması öne çıkan bir değer. Diğerlerinden farkı ise MHP’nin kendi geleneksel çizgisi ve öğretilerinden gelen bir partili olması dolayısıyla bu değerlendirmeyi ancak milliyetçi kanata hakim insanların yapması çok daha iyi olacaktır. Açıkçası yeni dönemde sadece Pehlivan’ın il başkanlığına devam edeceğini düşünüyorum.
CHP ve İYİ Parti il başkanlarına gelince. Basın açısından değerlendirmek gerekirse kendileriyle iletişim kurma konusunda çok zorluklar yaşadık. Yaşıyoruz. Bu açığı genelde CHP’li ve İYİ Parti’li belediye başkanları kapatıyor. Demek ki başarılı ilçe başkanlığı profili il başkanı olunca çöküyor.
Bir sonraki seçime gidecek CHP ve İYİ Parti kurmayları seçim sürecini yönetecek bayraktarları ve yönetimlerini oluşturmakta daha profesyonelce bir anlayış geliştiremezlerse bu açığı kapatmak için tekrar belediye başkanlarına gitmeye utanmalılar…