Aydın’da son dönemde bir Volkswagen fabrikası tartışması sardı. Bu kentte 4 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın kurulmasını kim istemez? Ancak Aydın düşmanı olanlar istemez sanırım.
Uzun süredir Volkswagen’in Türkiye’de bir fabrika kuracağı konuşuluyordu. İllerin yöneticileri ve milletvekilleri bu fabrikanın kendi illerine kurulması için çeşitli çalışmalar yapmaya başladı. Kimi firmaya mektuplar gönderirken, kimi illerin iktidar milletvekilleri bakanlıkların kapılarını aşındırdı. Hatta bazıları fabrikanın kurulması için gerekli araziyi bile bulup öneride bulundu. İller bu yarışın içine girerken Aydın’da bir hareketlilik olmadı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çaktığı kıvılcım kentte farklı bir heyecan oluşturdu. Kıvılcımı Çerçioğlu çakınca bazı kesimler yatırımı bırakın Aydın’da gerçekleşmesini ülkeye bile konduramadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yatırımın Türkiye’de yapılması için çeşitli heveslendirici çalışmalar yapma çabası içindeyken, AK Parti Aydın Milletvekili yatırımı Bulgaristan’a konduruverdi.
Aydın’a artı değer katacak bir yatırım çağrısı sizin partinizden olmayan bir kişiden geldiği için mi arkasında değil de karşısında duruyorsunuz. Partisi hiç fark etmiyor bu çağı karşısında bütün milletvekilleri, belediye başkanları, borsa, ticaret ve sanayi odaları masaya hep birlikte yumruğu vurup ‘bu yatırımı en çok biz istiyoruz’ algısını oluşturmalıyız.
Yaptığı yatırım çağrısına iktidar partisinden olumlu destek göremeyen Özlem Çerçioğlu’nun yerine olsam AK Parti il başkanlığını ziyaret eder konuyu iyice anlatırım. Çerçioğlu bu şehrin yerel yöneticisidir. AK Parti milletvekilleri ise iktidar gücünü kullanacak ve şehrin Ankara’da bakanlıklar nezdinde hakkını arayacak isimlerdir.
Özlem Çerçioğlu bombanın fitilini ateşledi ve AK Parti kanadına fırlattı eğer AK Parti bu yatırım çağrısına olumlu desteği verip koşturmazsa seçimlerde bu bomba fena patlar. Benim tanıdığım Özlem Çerçioğlu bu konuyu evirip çevirip kullanır. Aydın’da 4 bin kişinin istihdam edilmesine AK Parti kanadının katkıda bulunmadığını ve bu fabrikanın Aydın’a gelmemesinin sebebi olarak da AK Parti milletvekillerini gösterir. Bu suçlamalar karşısında da iktidar milletvekilleri ağzını açmayı bırak kafasını bile kaldıramazlar.