Aydın’da yaz sıcakları malum. Aydınlılarda ya denize yada yaylara kaçıyor hafta sonları. Bu hafta sonu bende deniz kenarını tercih edenlerdendim. Benim gibi yerli halkın yanı sıra, binlerce yerli ve yabancı turistlerde sahillerdeydi.
Didim Akbük sahilini tercih ettim. Deniz kenarında yer alan yerleşim yerleri arasında nem oranı en düşük bölgelerin başında gelir Akbük. Etrafı da çam ağaçlarıyla süslü yeşil ile mavinin buluştuğu bir alandır. Gerçekten de her yıl tercih ettiğim yerlerden biridir.
3 yıldır Akbük Yenihisar Uslu sitesinden denize giriyorum. Her geçen gün insana değer verilmediğini burada daha iyi anlıyorum. Hergün binlerce insanın denize girdiği yaklaşık bir kilometrelik kumsal hattına sahip bu alanda denizden çıktıktan sonra insanların duş alabilecekleri bir çeşme dahi yok. Denize giren çevredeki marketlerden damacanalarla su alıp yıkanmaya çalışıyorlar. Derme çatma birkaç kabin. İnsanlar kuyrukta. İstanbul trafiğine takılır gibi kabin kuyruğuna giriyorsunuz.
Daha çok Aydınlıların ve yerli turistlerin tercih ettiği sahilin 3 yıldır aynı şekilde olması vatandaşa verilen değeri gösteriyor bize. Orayı kullanan insanlara küçük bir hizmeti çok görmeyin bence. Hazineye ait bu alana yerleştirilecek birkaç giyinme kabini ve duş ile hergün binlerce kişinin hayatına dokunmuş olabilirsiniz. Bunu yapamayacaksanız bu sahili Aydın Büyükşehir Belediyesine devredin bari onlar yapsın. Kuşadası’nda Kadınlar Denizini bir bakın derim. Ondan sonra bütün sahillerin bakım ve işletmesini Büyükşehir Belediyesine devredilir herhalde.
Bakın Paşa Yaylasındaki otelin durumu içler acısı. O otel büyükşehire verilse Aydın’ın yaylada bir oteli olsaydı ne olurdu. Aydınlılar yada dışardan gelenler Paşa Yaylasına gittiğinde orada konaklayabilecekleri bir tesis ile karşılaşması kötü mü olurdu ? Şimdi o otelin içine girmeye korkarsınız. Bugün sahillerimiz de aynı kaderi yaşamakla karşı karşıya. Şu sahillerin bakım ve işletmesini verin büyükşehire sahillere gidenler de adam akıllı hizmet alsın. Paşa Yaylası Otelinden sonra Aydın’ın sahillerine yazık olmasın.