Müsaadenizle bu haftaki köşe yazımı beni geçen hafta hayata döndürenlere ayırmak istiyorum.
Geçtiğimiz hafta bu saatlerde hakikaten yaşamla ölüm arasındaki o ince çizgideydim. Geçirmiş olduğum kalp krizi ve sonrasında tıkalı olan kalp damarlarıma yapılan müdahale derken aksiyonu bol bir hafta sonu yaşadık.
2014'ten beri zaten iki stent takılı olan kalbime geçen hafta iki tane daha stent ekledik. Bu arada 23 Temmuz gibi bir tane daha takılacak.
Öncelikle başından beri tedavimi gerçekleştiren ADÜ'nün değerli hocaları Hasan Güngör ile Cemil Zencir'e ve çalışkan ekibine teşekkür etmek istiyorum. Güler yüzlü hizmet anlayışıyla 24 saat hastaları ile ilgilenen koroner yoğun bakım personeli de övgüyü hak ediyor.
Cuma günü gerçekleşen bu operasyon sonrası bana pazartesiye kadar ne telefon ne tv hiçbir şey göstermediler. İnanın en huzur bulduğum anlardı diyebilirim. Haber yok, mesaj yok… Diyebilirim ki işte asıl özgür dünya bu…
Ve dostlar 43 yaşında olan ben yaklaşık 20 yıldır sigara kullanıyordum. Hatta 4-5 yıldır kalp rahatsızlığı yaşıyor olmama rağmen bu alışkanlıktan kurtulamamıştım. Bu sefer anladım ki tedavi olmak öncelikle nefsime hakim olmaktan geçiyor.
Bir haftadır sigara içmiyorum. Arabamdan, kıyafetlerime. Ofisimden evime her yer tertemiz oldu. Artık yediğim yemeğin bile tadını alır hale geldim. Eşime aşık olmak ve bir oğlumun doğmasından sonra beni bu hayatta en çok mutlu eden olay sigarayı bırakmak oldu.
Açıkçası sigara alışkanlığından ikinci defa kalp krizi geçirmeden vazgeçebilir miydim? Bilemiyorum. Cevap vermesi zor. Ama başına benim ki gibi bir felaket gelmeden, kendi iradesiyle sigara içmekten vazgeçebilen birisi varsa çok büyük saygıyı ve övgüyü hak ediyordur.
Ve dostlarım… Yoğun bakımda kaldığım günlerde eşim Hatice'ye ulaşıp geçmiş olsun dileklerini ileten, yapabilecek bir şey var mı? Diye soran gerçek dostlarımdan Allah razı olsun. Bu hayatta gerçek dostlara sahip olmanın kıymetini başınız dara düştüğünde daha çok anlıyorsunuz.
Sağlığınızın kıymetini bilin… Vücudunuza değer verin… Zararlı alışkanlıklardan uzak durun… Allah'a emanet olun…