Aydın’da yıllardır gazetecilik yapıyorum bazı konular sürekli pişirilip pişirilip halkın önüne sürülüyor. Bu konular belli bir süreliğine konuşulup gelecek yıl tekrar gündeme getirilmek üzere rafa kaldırılıyor. Mesela Özlem Çerçioğlu’nun görevden alınacağı dedikodusu, Nazilli’nin il olma konusu gibi.
ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN GÖREVDEN ALINMASI
2002 yılında bu mesleğe başladığımda Aydın siyasetinde var olanlardan bugün sadece Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner kaldı. Milletvekilliği, Aydın Belediye Başkanlığı derken 8 yıldır da Aydın Büyükşehir Belediye Başkalığı yapan Özlem Çerçioğlu sürekli üzerine koyarak bugünlere geldi. 2014 yılından beridir her yıl belli bir dönem Özlem Çerçioğlu hakkında bir dosya ortaya atılır ve görevden alınacağı dedikodusu yayılır. Yıllardan beri yüzlerce müfettiş soruşturmasından geçen Özlem Çerçioğlu’nun bugüne kadar hiçbir ceza aldığını duymadım. Bilakis birinde müfettişlerin yaptığı hizmetler dolayısıyla Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ettiğine şahit oldum. Ama ne hikmetse belli bir zümre her yıl ısıtıp ısıtıp Özlem Çerçioğlu’nun görevden alınacağı iddialarını ortaya atmaktan usanmadı. CHP tarihinde parti genel kurulunda divan başkanlığı yapan tek kadın olma başarısı göstermiş Özlem Çerçioğlu’nu dedikodularla devirmek imkansız olduğunu hala anlayamayanların seçim stratejilerini gözden geçirmeleri gerekiyor.
NAZİLLİ’NİN İL OLMASI
Nazilli’nin il olma meselesi de Aydın’ın rutin yıllık gündem konularından birisidir. Her yıl gündeme gelir, konuşulur bir sonraki yıl tekrar konuşulmak üzere raflardaki yerini alır. Hayal kurmak güzeldir ama kurduğun hayalin hayata geçirilebilirliği önemlidir. Ben 20 yıllık gazetecilik deneyimimle Nazilli’nin il olma konusunun uzun yıllar daha Aydın gündeminin rutin konu başlıkları arasında yer alacağı kanaatindeyim.
ÇILDIR HAVAALANI
Çıldır Havaalanın sivil uçuşlara açılması meselesi de benzer konu başlıklarından birisi. Bakanların ve üst düzey kesimin küçük uçaklarla iniş yapabildiği Aydınlıların havada sorti yapan eğitim uçaklarını izlemekle yetindiği havaalanı konusu da her yıl hava da kalıyor. Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’in bu konudaki takdire şayan çabasına rağmen konu başlığı siyasetçilerin seçim vaadinden öteye geçmiyor. RUTİN KONU BAŞLIKLARI ARASINDAN ÇIKANLAR
Aydın’ın yıllık rutinleşmiş gündem konuları arasında yer alıp da bugün gündemden düşmüş konu başlıkları da var. Bunları da es geçmek emeğe ve hizmete saygısızlık olur. Örneğin Aydın’ın 141 yıllık rüyası Çine Adnan Menderes Barajı, İkizdere Barajı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut binası, Otobüs Terminali, Çevre Yolu. Bu konu başlıklarını yıllık rutin gündemimizden çıkmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. İnşallah diğer yıllık rutin konu başlıklarımız da en kısa sürede gündemimizde düşmesi ümidiyle kalın sağlıcakla…