Edinilen bilgiye göre yangın, gece saat 11.00 sıralarında yerleşim yerlerinin hemen yanı başındaki arazide başladı. Hızla yayılan alevler, 3 zeytin bahçesi ile bir evin bahçesinde etkili oldu. Toplamda yaklaşık 10 dönümde etkili olan yangın, bir hayvan damının ise metrelerce yakınına kadar sokuldu. Facianın eşiğinden dönülen olayda, mahalle sakinleri büyük korku yaşadı.
KÖYLÜLER KENDİ İMKANLARIYLA SÖNDÜRDÜ
Yangını fark eden mahalle halkı, kazma, kürek ve su tankerleriyle alevlere ilk müdahaleyi yaptı. Ormanlık alana sıçramaması için zamana karşı yarışan köylüler, büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Yangına çok sayıda Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve Büyükşehir İtfaiyesi müdahale etti.
Geçtiğimiz Salı günü de Ömür Yaylası mevkiinde aynı saatlerde benzer bir yangın çıktığını belirten vatandaşlar, o yangını kendi çabalarıyla söndürdüklerini ifade etti.
"ESKİDEN YAZIN KESİM YASAKTI, ŞİMDİ ARAÇLAR VIZIR VIZIR GEÇİYOR"
Ardı ardına yaşanan yangınların ardından mahalle sakinleri bölgedeki orman kesim faaliyetlerine tepki gösterdi. Eskiden yaz aylarında ormana girişlerin ve kesim işlerinin yasak olduğunu hatırlatan köylüler, önemli iddialarda bulundu. Karapınar Mahallesi sakinlerinden Fatih Başaran, "Şimdi her gün araçlar buradan vızır vızır geçiyor. Sürekli bir kesim faaliyeti var. Yangınlar ya bu araçların egzozundan çıkan kıvılcımlardan ya da sorumsuzca etrafa atılan sigara izmaritlerinden çıkıyor. Böyle giderse yakında bizi de yakacaklar" diyerek endişelerini dile getirdi.
KÖYLÜLERDEN RADİKAL KARAR: ORMANDA NÖBET BAŞLIYOR
Yetkililerden kalıcı bir çözüm ve sıkı denetim bekleyen mahalle halkı, hem can ve mal güvenliklerini hem de yeşil mirası korumak için radikal bir karar aldı. Tehlikenin büyüklüğüne dikkat çeken vatandaşlar, "Gidişat kötü. Hem ormanlarımızı hem de evlerimizi korumak için yakın zamanda orman yolunda nöbet tutmaya başlayacağız" diyerek kendi önlemlerini alacaklarını duyurdu.






