Kuşadası, seyyar turşu arabasında bulunan ve vazgeçilmez Türk filmlerimizden biri olan Neşeli Günler'in sevilen karakterlerinden Münir Özkul ve Adile Naşit fotoğrafları ile tanıyor Menderes Selçuk’u. Kentin, adeta simge isimlerinden bir tanesi olan Menderes, sezona, özel olarak hazırladığı turşu ve turşu suları ile buz gibi bir başlangıç yaptı. Babası ile birlikte, daimi olarak,  Kuşadası kıyı şeridinde, El Heykeli güzergahında seyyar turşu arabası ile vatandaşlara yaz ve kış sezonları boyunca hizmet veren turşucu Menderes’e başta Kuşadalılar olmak üzere yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor. Yaz sezonuna tamamen organik ve ev yapımı turşu ve turşu sularıyla giriş yaptığını anlatan seyyar turşucu Menderes, ‘Bu sezona da buz gibi turşu sularımızla girerek, sıcak havalara meydan okumaya devam edeceğiz’ dedi. 

Hesapları kontrol edin! 72 milyon 554 bin lira destek ödemesi yapılacak Hesapları kontrol edin! 72 milyon 554 bin lira destek ödemesi yapılacak

Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 27Aac17B8Eb9Dcb6540593Bacfbc802F

DEDEMİN MESLEĞİNİ DEVAM ETTİRİYORUM
Aydın'ın İncirliova ilçesinden olan ve İzmir Torbalı’da büyüyen seyyar turşucu Menderes Selçuk, dedesinin Torbalı’da başladığı turşuculuk geleneğini sürdürdüklerini anlattı. Selçuk; "Dedem turşucuydu ve ben de 11 yaşından bu yana işin içerisindeyim. Turşu suyumuz Ege’de ilk 3’e girer o derece iddialıyım ve ürünlerimize güveniyorum. 2010 yılından bu yana Kuşadası’nda vatandaşlarımızı turşu ve turşu sularımız ile buluşturmaya devam ediyorum. Özellikle Kuşadalı hemşehirlilerimiz ve gurbetçi vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgisi var. Yine kentimize gelen yerli turistlerimizin de ilgisi çok güzel. Yabancı turistlerimiz de ürünlerimizin tadına bakarak tanışıyorlar turşularımızla. Kuşadası’na devamlı gelen yabacı turist müşterilerimiz var onlar da kente ne zaman gelseler mutlaka bize uğramadan gitmiyorlar. Buz gibi turşu suyumuzu denemeleri için vatandaşlarımızı seyyar turşu arabamıza davet ediyorum" dedi. 

Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 400817Ee26Eedfce2Df99Faee773A01F

VATANDAŞLARIMIZA HEM SAĞLIK HEM DE FERAHLIK SUNUYORUZ
Turşu ve turşu sularını tamamen ev yapımı olarak organik şekilde ürettiklerini anlatan Turşucu Menderes, turşu ve turşu suyunun çok fazla faydası olduğunu belirterek, "Turşu, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağıdır. Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Fermente edilen sebzelerin içerdiği vitamin ve mineralleri muhafaza eder. Özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği yüksektir. Doğal antioksidanlar içerir. Düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği sunar ve aynı zamanda lif içeriği yüksektir. Tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizini azaltabilir. Sağlıklı bir alternatif olarak tatlı ihtiyacınızı kontrol altına alabilirsiniz."

Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 Cba0D8233514C8C9B2312185A18Dc13E

TURŞU SUYUNUN DA FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Açıklamasını sürdüren Menderes Selçuk; "Turşu suyu, probiyotik bakteriler içerir. Bu bakteriler, sindirim sistemini dengelemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Magnezyum açısından zengindir. Potasyum ve sodyum gibi elektrolitleri içerir. Bu elektrolitler, vücutta su dengesini korumaya yardımcı olur. Özellikle yemeklerden sonra bir miktar içildiğinde sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlık sorunlarına yardımcı olur.
Antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumada rol oynar. Düşük kalorili ve lezzetli bir içecek olan turşu suyu, kilo kontrolünü desteklemek için ideal bir seçenektir. Vatandaşların, bu denli birbirinden değerli zenginlikleri bünyesinde bulunduran turşu suyunu organik haliyle ve  kararında  tüketmelerini öneririm" ifadelerini kullandı.

Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 973Cf89A66Cc562Fdf01735Bff0D7723Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 93B22A317B38Dab574A3A1Ef35321241

Kusadasinin Seyyar Tursucusu Menderes Sezona Buz Gibi Basladi 461759 Ebef55A1E8A283F39A44Cd15B2F13672

Muhabir: AYLİN ESER