Kuşadası'nda, uzun yıllardır Koşan Tavuk işletmesi adı altında vatandaşlara ucuz tavuk ürünleri hizmeti sunan Mehmet Demirci, işletmesinde 50 liraya sattığı pişmiş piliç ürünü için yapılan şikayetlerin nedenini anlamaya çalışıyor. 1 yıl önce başlattığı ve her Çarşamba ve Cumartesi günleri ''Halk Günü'' adıyla özellikle dar gelirli vatandaşların beyaz eti sofralarına rahatça taşıyabilmelerine imkan sunan Demirci, karşılaştığı durumu büyük bir hayretle karşıladığını belirterek, ''Vatanadaşa kaliteli ve ekonomik hizmet için yola çıktık. Yıllardır yolumuzdan ayrılmadık. Vatandaş memnun ve bizler de vesile olduğumuz için mutluyuz. Böyle bir olayla karşılaştığımız için şaşkınız'' açıklamasını yaptı.
''TAVUK FİRMALARI İLE YAPTIĞIMIZ ANLAŞMALAR VAR''
İşletmesinde, Çarşamba ve Cumartesi günleri ''Halk Günü'' sloganı ile 50 liraya pişmiş piliç satan Demirci, tavuk firmaları ile yaptığı özel anlaşmalar çerçevesinde piyasa fiyatlarının altında beyaz et satışı yaptığını belirterek,“Koşan Tavuk olarak Kuşadası’nda uzun süredir ve özellikle ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlarımıza piyasa fiyatlarının altında tavuk ve beyaz et ürünlerinin satışını yapıyoruz. Firmaların, ürün tedariğinde zorluk çekilmesi noktasında bu şekilde bir uygulamayı hayata geçirerek vatandaşlarımızın ekonomilerine bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Bu konuyu, Esnaf Odamızdan Başkan Halit Şakar’a, yine birlikte çalıştığımız firmaların üst kuruluna anlattık ve projeyi hayata geçirebilmek için onay aldık. Firmamız da bu şekilde bir proje başlatarak vatandaşlara destek oldu ve bizler de esnaf olarak öncülük yaparak bu işte bir tuzumuz olsun istedik. Amacımız vatandaşın aile ekonomisine katkı sağlamak'' dedi.
''50 LİRAYA KIZARMIŞ PİLİÇ SATTIĞIMIZ İÇİN SABOTE EDİLDİK''
Şikayet konusunun kimler tarafından yapıldığını bilmediğini belirten Demirci, yaşadığı durumun kendileri tarafından da yargıya taşınacağını belirterek, ''Aynı gün içinde, firmamıza yönelik üç ayrı şikayet aldık. Kim ya da kimler tarafından sabote edildiğimiz ve asılsızca şikayet edildiğimiz belli değil. Bunu konu, tarafımızdan Cumhuriyet Savcılığımız'a şikayetimize konu olacak. Gerekli davaları da avukatımız aracılığı ile açacağız. Yeter artık. Bir günde 3 tane örneği olmamış bir konu bu. Kuşadası İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü nereye de bizi şikayet ederlerse edebilirler. Bizim hiçbir yere verilemeyecek hesabımız yok. Şikayet edildik ve işletmemiz şikayetlerin hemen ardından yine o gün içinde denetime girdi. Oluşturulan rapor sonucunda şikayetlere konu olan hiçbir olumsuz duruma rastlanılmadı raporumuzu da aldık.'' dedi.
''HALKIMIZLA BİRLİKTE OLMANIN HUZURUNU YAŞIYORUZ''
''Yani biz halka hizmet etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yıldan beri sabitledik fiyatımızı da ama bizi yıldırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. ALO Gıda hattına şikayet ederek bizi sindirmeye çalışıyorlar. Şikayetle, akıllarınca intikam aldıklarını zannediyorlar ama bizim hiçbir eksiğimiz yok. Çalışanlarımızın sosyal güvencesinden tutun, vergi dairesine hiçbir kamu kurulmuşuna bir kuruş borcumuz dahi bulunmamaktadır. Çalışanlarımıza borcumuz bulunmamaktadır ve sürekli istihdamın önünü açmak için elimizden geleni yapmaktayız. İş yerimizde, işimizdeyiz.
Kuşadası’nı ve halkını seviyoruz. Amacımız, sadece Kuşadası’na iyi bir hizmet sunmaktır. Hemşerilerimizle birlikte zorluklara göğüs germenin, halkımızla birlikte olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bu süreçte çok büyük karlardan, büyük kazançlardan vazgeçtik'' dedi.''