Didim'de geçtiğimiz yıl koronavirüs engeline takılan etkinlik, bir yıl aradan sonra tekrar düzenlendi. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen etkinlik ve kermesten elde edilen gelir ve yardımlarla, engelli vatandaşlara akülü araç alınarak Engelliler Derneği'ne bağışlanacak. Konya Kültür Sitesi sakinlerinden Cumhur Tuncay'ın 10 yıl önce öncülük ettiği grup, şimdiye kadar toplamda 20 akülü sandalye alarak dernek yönetimi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Bu yıl da dokuzuncusu düzenlenen yaz kermesi ve müzikli yemek organizasyonu ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü sandalye alınacağı belirtildi. Etkinlikte site sakinleri şarkıcı Pınar Ergün’ün şarkılarıyla eğlenirken, engelli genç Tuna'nın harika bateri gösterisi de büyük beğeni topladı. Gece sonunda ise açık artırma kampanyası düzenlendi.

"EMPATİ KURMAYI ÖĞRENMELİYİZ"

Gecede konuşan Konya Kültür Sitesi yeni Başkanı Gökhan Yıldırım, böyle anlamlı bir geceye ev sahipliği yaptıklarından dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Yıldırım, engelli vatandaşların da olduğunu bilerek hareket etmek gerektiğini vurgulayarak; "Bakmak ile görmek arasında büyük bir fark var. Biz o ince ayrıntının farkındayız. Çevremizdekilere de bu bilinci aşılayarak engelli kardeşlerimizi görmeye ve empati kurmaya yöneltmeliyiz” dedi.

"İYİ Kİ VARSINIZ, İYİ Kİ TANIDIK SİZLERİ"

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş ise Konya Kültür Sitesi ve burada yaşayanların hem kendi hem de dernek nezdinde büyük bir yere sahip olduklarını söyledi. Altıntaş; "Bize on yıldır bu desteği sağlayan, engelli kardeşlerimizin gönlünde taht kuran Konya Kültür Sitesi ailesine sonsuz şükranlarımı sunarım. İyi ki varsınız, iyi ki tanıdık sizleri” diye konuştu.