Aydın’ın Koçarlı ilçesinde pazar günleri kurulan Çakırbeyli Köy Pazarı, kadın emeğinin öne çıktığı örnek bir dayanışma alanı olarak dikkat çekiyor. Pazarda kendi el emeğiyle hazırladığı ürünleri satarak esnaflık yapan 52 yaşındaki Berrin Öztürk, zamanla kendini geliştirerek elde ettiği kazançla hem ev ekonomisine hem de çocuklarının eğitimine katkı sağladığını belirtti.

Kocarli Koy Pazarindan Kadinlara Cagri 627365 Bd053F2113A4Ac281Ae18146A72B2064

EL EMEĞİYLE BAŞLAYAN BAŞARI HİKÂYESİ

Çakırbeyli Köy Pazarı’nda tezgâh açan Berrin Öztürk, işe ilk olarak iki tepsi börekle başladığını, zamanla ürün çeşitliliğini artırarak bugün birçok ürünü pazara sunduğunu ifade etti. Öztürk, el emeğiyle üretmenin kendisine hem maddi hem de manevi anlamda güç kazandırdığını söyledi.

Kocarli Koy Pazarindan Kadinlara Cagri 627365 9B70110992891216Eb18C9D562F2Ea6F

KADINLARA ÇAĞRI: KENDİ PARANIZI KAZANIN

Aydın Ses Gazetesi mikrofonlarına konuşan Öztürk, kadınlara seslenerek şu ifadeleri kullandı:

“Ben zamanla kendimi geliştirerek bu tezgâhı açtım. İlk başta iki tepsi börekle başladım, şimdi birçok ürünle hizmet veriyorum. Tüm kadınlarımızın da bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. Evlerde telefonlara gömülen eller, daha faydalı işlerde kullanılmalı. Her kadın ne yapabiliyorsa gelsin ve evine katkı sağlasın. Eşinin eline bakmamalı.”

Kuşadası’nda domuzlar şehri mesken tuttu
Kuşadası’nda domuzlar şehri mesken tuttu
İçeriği Görüntüle

Kocarli Koy Pazarindan Kadinlara Cagri 627365 Aea5623C74E7B91C20E5647868140797

BELEDİYELERE PAZAR ÇAĞRISI

Pazarın oluşmasında emeği geçen belediye başkanlarına da teşekkür eden Öztürk, tüm belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Bu tür pazarların kadınlara iş imkânı sunduğunu vurgulayan Öztürk, “Bu pazara öncülük eden belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Buradan tüm belediye başkanlarına sesleniyorum; böyle bir pazarı kurmak birkaç şemsiye ve tezgahtan geçiyor. Belediyelerin işçi alımı yapacak durumu olmadığını biliyoruz ama bu tür pazarlar birçok kadına iş olanağı sunar. Biz kadınlar olarak bunu canı gönülden yaparız.
” dedi.

Muhabir: SIDIKA AKCAN