Ülkü Ocakları İncirliova’da bayrak değişimi
Ülkü Ocakları İncirliova’da bayrak değişimi
İçeriği Görüntüle

Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan Aydın'ın tek değeri, Türkiye'nin gözbebeği, sanatın başkenti Afrodisias ünlü polisiye yazar Ahmet Ümit'in kitabına konu oldu. 2025 yılında paylaştığı videolarla kitabının duyurusunu yapan Ümit, kitabın 2026 yılında baskıdan çıkıp okuyucu ile buluşacağı müjdesini verdi.

Karacasu Icin 2026Nin Mujdesini Baskomser Nevzat Verdi 626860 7Fda84B66E7Fd03Af61Cb69D4Be11A25

AFRODİSİAS İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLACAK

Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından olan kitapları en çok yabancı dile çevrilen yazarlarından olan, kitapları film ve dizi yapılan Ümit'in Afrodisias konulu kitap yazması bu tarihi kentin tanıtımına da çok büyük katkı yapacağı adeta Afrodisias için bir dönüm noktası olacağı düşünülüyor. Aydın ve Karacasu için 2026 yılının en önemli gelişmelerinden olacak kitabının bu yıl baskıdan çıkacağı müjdesini veren ünlü yazar paylaştığı videoya, 'Ölümsüz bir aşk için ölümsüz bir varlığı sevmen gerek' dediler. O da öyle yaptı. Anlatacağımız hikaye budur. Bu yıl okuyacaksınız" notunu düştü. Başkomser Nevzat karakterinin yer aldığı polisiye kitaplarıyla geniş bir okuyucu kitlesi edinen sosyal medya hesaplarında da bu adı kullanan Ahmet Ümit'in Afrodisias'a olan ilgisinin tıpkı Ara Güler'in bu kente gelip fotoğraflarınıçekmesi gibi tıpkı Kenan Erim'in hayatını bu kente adaması gibi bir etki yapması bekleniyor.

Karacasu Icin 2026Nin Mujdesini Baskomser Nevzat Verdi 626860 Dbede9Bfefa4875F4A382Ebfab430256

"DÜNYANIN EN GÜZEL KADINI AFRODİSİAS"

Ümit paylaştığı videoda ayrıca, "Evet köpükten doğduğunu söylediler Kıbrıs açıklarında. Dünyanın en güzel dişisi... Kimden bahsediyorum. Afrodit'ten bahsediyorum, aşk tanrıçasından. Peki burada ne işi var, burası neresi. Burası Afrodisias. Afrodit'e adanmış, onun ismine adanmış bir şehir. Aynı zamanda dini bir merkez. Çünkü unutmayın Afrodisias sonuçta bir tanrıçaydı ve burası olağanüstü heykellerin yapıldığı heykel sanatının doruğa ulaştığı bir Roma şehriydi. Bugün burada geziyoruz ve arkamda gördüğünüz şeyler... Sanata o kadar meraklı ki bu şehir. Arkamda gördüğünüz şeyler masklar bunlar. Bu masklar hem dramın hem komediydi canlandıran onu anlatan masklar. Bakın ağızları da biraz açık. Çünkü oyuncular o maskların arkasından konuşuyorlar tiyatroda. Sanata ve tiyatroya bu kadar önem veren bir şehir burası. Afrodisias. Peki benim burada ne işim var. İşte büyük sır bu" ifadelerini kullandı.

Karacasu Icin 2026Nin Mujdesini Baskomser Nevzat Verdi 626860 213B671980Cf84F339B00C73823600D4

Karacasu Icin 2026Nin Mujdesini Baskomser Nevzat Verdi 626860 8Cc6B30759D6E455582F5E1C27615514

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK