Kuşadası Adliye binası önüne Kuşadası İYİ Parti İlçe Başkanı Müge Başakçı ve partililer ile birlikte gelerek basın açıklaması gerçekleştiren Kuşadası İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Alp,yaptıkları inceleme ve çalışmalar neticesinde, dün gerçekleştirilen 31 Mart yerel seçimlerinde, seçim güvenliğini ciddi anlamda etkileyecek boyutta usulsüzlük tespit ettiklerini söyleyerek, ‘Hukuka aykırı bir çok husus var. Bunlarla ilgili meslekteşlarımız avukatlarımızla bir araya gelerek bir çalışma yaptık. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’mıza itirazımızı sunduk. Sürecinsonuna kadar takipçisi olacağımıza, bizlere verilen oyların peşini bırakmayacağımıza söz vermiştik ve bugün de sözümüzü tutarak adliye binamıza geldik ’ dedi.

SANDIK KURULUNUN BİR ÇOĞUNUN OLUŞUMUNDA HUKUKA AYKIRILIK SÖZ KONUSU

Pusulalar ve pususlalara vurulan mühürlerle ilgili dışardan pusula getirildiği ve bu pusulaların üzerinde sahte mühürler olduğu yönünde bize gelen ciddi bir ihbar var bize gelen. Bu pusulaların üzerindeki mühürlerin ve pusula kağıtlarının incelenmesini talep ediyoruz. Bunun yanı sıra en önemli hukuka aykırılık, sandık kurulunun oluşumunda, neredeyse sandık kurullarının bir çoğunda hukuka aykırı bir oluşum söz konusu. Eksiklikler söz konusu. Müşayitler sandık kurulu olarak orada görevlendirilmiş. Islak imza tutanaklara imzalar atılmış. Bunların incelenmesini istedik çünkü ilçe seçim kurulunun yetkilendirildiği sandık kurulu üyeleriyle tutanaklarda imzası olan sandık kurlu üyelerinin karşılaştırılmasını talep ediyoruz ki gerçek ortaya çıksın. Gerçek ortaya çıktığında anlaşılacaktır ki ilçe seöim kurulunun yetkilendirdiği sandık kurullarının dışında bir çok kişinin ıslak imzası dışında tutanaklarda imzası var. Bu kişiler kimdir, nasıl tespit edilmiştir, bu kurullar nasıl oluşturulmuştur ve eksikliklerin belirlenmesini talep ediyoruz.

OYLAR, OKULLARDAN ALINARAK BELEDİYE LOGOLU ARAÇLARLA ADLİYE’YE TAŞINDI

Tutanaklarda ciddi anlamda eksiklikler mevcut. Bir çoğunda aykırı, birbiriyle çelişen yazılar var. İmzasız tutanaklar var. Mühürsüz tutanaklar var. Bunları da ortaya koyduk. Ayrıca okullardan gelen çuvallardaki oylar burada belediye logolu, resmi belediye araçlarıyla adliyeye getirilmiştir. Hiç bir güvenlik olmaksızın buraya, bu oyların bu şekilde getirilmesi, seçim güvenliğine çok ciddi şekilde etki etmektedir. Bunların belgeli ve fotoğraflı olarak içeriye bildirdik.

ÖMER GÜNEL OY KULLANAN SEÇMENDEN ‘OY KABİNİNDEN’ VİDEO İSTEDİ

Belediye Başkanı’nın ciddi bir baskısı vardı. Gerek belediye personellerine gerekse diğer seçmenlere. Herkesten fotoğraflı ve videolu, kendisine oy kullandığına dair video istiyordu. Çok fazla vatandaş telefonla, kayıt cihazıyla sandığa girildiği ve bunların fotoğraflarının çekildiği, belediye başkanına sunulduğunu tespit ettik. Bunları da seçim güvenliğini etkilediği için ve seçmen iradesini baskı altına aldığı için tespitlerimizle ilgili itirazımızı dosyamıza koyduk. Dün seçim yasakları olmasına rağmen , seçim süreci devam ettiği müddet zarfında gerek Cumhuriyet Halk Partisi’nden gerekse adayları Ömer Günel tarafından tüm Kuşadası halkına, tüm seçmene iradeyi sakatlayacak şekilde defalarca mesaj gönderildi. Vatandaşın iradesi mesajlarla yanıltılmaya çalışıldı. Bu da yetmezmiş gibi seçim sürerken, sosyal medya hesaplarından kurumsal olarak, Cumhuriyet Halk Partisi bir çok açıklamada bulundu.

YAKALARINA TAKTIKLARI GÜLEN YÜZ ROZETLERİNİ YASAK OLDUĞU HALDE TAKMAYA DEVAM ETTİLER

Seçime etki edecek açıklamalarda bulundu. Bunları da sunduk. Dün yakalarına gülen yüz rozeti taktılar. Bu emojiler onların seçim propaganda döneminde kullandığı bir işaretti bir belgeydi. Bunu da dün sandıkta taktılar.Biz itiraz ettik ve itirazımız üzerine kullanmaları yasaklandı. Seçmene etki ettiğine kanaat getirildiği için seçim kurulu yasaklanmıştı ancak buna rağmen çıkartmadılar. Yakalarındaki rozetlerle akşama kadar devam ettirdiler. Bunlar, özellikle sandık kurullarının hukuka aykırı bir şekilde oluşunu gözetildiğinde seçim güvenliği sıkıntılıdır. Seçimin iptali ve yenilenmesi gerekir.Gerekli itirazlarımızı yaptık ve takipçisi olacağız. Burada bir aksilik yaşarsak İl Seçim Kurulu’na oradan da Yüksek Seçim Kurulu’na itirazımızı taşıyacağız. Kuşadası halkı rahat olsun. Oyların takipçisi ve bekçisiyiz

Muhabir: AYLİN ESER