Dekan Osman Peker’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Mutlu, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Refik Özsoy, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Etkinlikte, Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ve Prof. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Isabeyli Kampusunde Milli Ruhun Sesi Yankilandi 551614 1685F4A7De862D8Fec1Db252544F27D7

KRİTİK BİR DÖNEMDE KABUL EDİLDİ

Programda konuşan Prof. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu, İstiklal Marşı’nın kabulünün Milli Mücadele sürecinin en önemli dönüm noktalarından birinde gerçekleştiğini vurguladı. Sepetçioğlu, marşın 6-10 Ocak 1921’deki I. İnönü Zaferi’nin ardından ve 21 Şubat-12 Mart 1921 tarihli Londra Konferansı sürecinde TBMM tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Ayrıca, Mehmet Akif Ersoy’un yalnızca bir şair değil, aynı zamanda veteriner hekim, öğretmen ve siyasetçi olduğunu belirterek, “Safahat” adlı eseri ve diğer önemli şiirleriyle Türk edebiyatında kalıcı izler bıraktığını ifade etti.

Didim Belediyesi’nden Down Sendromlu çocuklara anlamlı etkinlik Didim Belediyesi’nden Down Sendromlu çocuklara anlamlı etkinlik

Isabeyli Kampusunde Milli Ruhun Sesi Yankilandi 551614 34Ce71463091960A9Cd00Fea6F532Dbc

“BU MARŞ MİLLETİNDİR”

Sepetçioğlu, Mehmet Akif’in İstiklal Marşı için verilen 500 liralık ödülü Türk ordusuna bağışladığını ve “O benim değil, milletimindir” sözleriyle marşın milletin ortak değeri olduğunu vurguladığını aktardı. Ayrıca, İstiklal Marşı’nın “korkma” kelimesiyle başlamasının, Türk milletinin hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini öğütlediğini dile getirdi. Sepetçioğlu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinde de bu marşın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Isabeyli Kampusunde Milli Ruhun Sesi Yankilandi 551614 B307242E948F940E79C7F0Cb4926001E

“BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN SİMGESİ”

Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş ise İstiklal Marşı’nın, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda verdiği bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü olduğunu ifade etti. Mehmet Akif’in bu eseri yazarken yalnızca kelimeleriyle değil, ruhuyla da bağımsızlık mücadelesine katkıda bulunmayı amaçladığını belirten Karataş, “İstiklal Marşımız, her okuyuşumuzda bizlere bir milletin karanlık zamanlarda bile nasıl ayağa kalkabileceğini hatırlatıyor” dedi.

Programa katılanlar, duygu dolu anlar yaşarken, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güçlü simgelerinden biri olduğu bir kez daha vurgulandı.

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR