"KANSERİ ÖNLÜYOR"
İncirin hiçbir kısmını çöpe atmadan değerlendirdiklerini vurgulayan Şimşek, “Aydın’da yetiştirilen taze incir sadece 1 gün dayanıyor. Allah sadece Aydın insanına taze incir yesin diye bir lütufta bulunmuş gibi. Biz bu aromayı Türkiye’ye yaymak için incir cipsini ürettik. Cips haline getirdiğimiz inciri herkes yıl boyunca tadabiliyor. Kuru incir çekirdeğinden un ürettik. İncir tozu, besleyici vitaminleri ile mama üretiminde kullanılıyor. Yine incir çekirdeğini değerlendirip dünyanın en kaliteli sirkesini, marmelat ve krem yaptık. Çürük incir, yüzde 24 oranın alkol oranına sahip olduğunda içki üreminde de kullanılabilir. İncirin çekirdeğinden yağ elde ettikten sonra posasından kadınlar için peeling malzemesi ortayı çıkıyor. İncir çekirdeği posasını biraz tavladığımızda da enfes bir kahveye dönüşüyor. Ayrıca, incir sabunu ve kremi de var. İçerisindeki omega ve e vitamini sayesinde incir kremi yaşlanmayı önlüyor. Amerika’da yapılan araştırmalarda ise incir yağının içerisindeki gamatıkafarol maddesinin kanseri önlediği belirlenmiş durumda” dedi."4 MİLYAR DOLAR GETİRİSİ OLABİLİR"
İncirden Aydınlıların daha fazla katma değer sağlaması gerektiğini dile getiren Şimşek, “Aydınlılar olarak incirden 150 bin dolar para kazanıyoruz diye seviniyoruz. İncirin farklı alanlarda değerlendirildiğinde 3-4 milyar dolar getirisi olabilir. Biz yaptığımız çalışmalarda incirden 11 çeşit ürün elde ettik. İncir çekirdeği yağının elde ediliş patenti, incir ve şekerli meyve unları üretim patentini aldık. Yaptığımız ürünleri isteyenlere kargo ile gönderiyoruz. İncirden daha envai çeşit ürün yapılabilir. Yatırımcılar bu işe sahip çıkmalı. İncirden katma değer üretmeliyiz” diye konuştu.Şimşek son olarak incir yağını 30 gramlık şişede 125 liraya, incir kahvesinin ise kilogramını 60 liraya sattıklarını belirterek piyasada satılan sahte incir yağları konusunda tüketicileri uyardı.
Muhabir: Yazar Silinmiş





