Yıllar sonra eklendi! Kuyucak’ın tabelasında artık T.C var... Yıllar sonra eklendi! Kuyucak’ın tabelasında artık T.C var...

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinlikte, Dans Eğitmeni ve Kuşadası Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi Başkanı Burçin Orhon, sağlık için dans etmenin faydalarını davetlilerle paylaştı. Kuşadalılar’ın yanı sıra Burçin Orhon’un eşi Süheyl Uygur ve sinema oyuncusu Suna Yıldızoğlu’nun da davetliler arasında bulunduğu etkinlik büyük beğeni topladı. Dans grubunun performanslarının da sergilendiği etkinlik sonunda, dans eğitmeni Burçin Orhon’a İbramaki yetkilileri tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Ibramakide Burcin Orhonla Saglik Icin Dans Konusuldu 462480 7304484Ae1E4Dc9F8435120F4F281C34

KUŞADASI’NDA DANS İLE İÇİÇE BİR HAYAT SÜRÜYOR

Dans hayatına klasik bale ile başlayan ve bu alanda sayısız esere imza attıktan sonra, oryantal dans ile devam edip doğu ve batı kültürünü en iyi şekilde sentezleyip kendi stilini yaratan Orhon, dans yaşamına Kuşadası’nda devam ediyor. Dansın, insan hayatı içerisinde, özellikle sağlık alanında büyük öneminin olduğunu anlatan Orhon, konuşmasında, "İnsanlar ritimle aslında anne karnında tanışmaya başlarlar. Anne karnındayken ilk duyduğumuz ritim annemizin kalp atışının ritmidir.Dans insana hem psikolojik hem de fizyolojik olarak iyi gelir. İnsan, dansı hayatının içerisine aldığı zaman mutluluğu da beraberinde getirir. Dans dünya üzerindeki bütün kültürlerde vardır yani evrenseldir" dedi.

Ibramakide Burcin Orhonla Saglik Icin Dans Konusuldu 462480 2285A2B845260B44Dc145F24C673D317

Muhabir: Aylin Eser