2010 yılında ev ekomisine katkıda bulunmak için evde tükettiği ürünleri başkaları için de yapmaya başlayan iki çocuk iki torun sahibi Sevil Takurçal'ın (55) ürünleri çok beğenildi. İlk olarak Yenipazar'daki üretici pazarında her hafta sonu ürünlerini satan Takurçal daha sonra fuarlara katılmaya başladı. Fuarlarda Yenipazar'ı başarıyla temsil eden Takurçal, şimdi kendi markasını oluşturmanın ve dükkan açmanın heyecanı içersinde. Bir yandan çocuklarını büyütüp bir yandan kadınlara rol model olan Takurçal ile üretim ve markalaşma yolculuğunu konuştuk.
EV HANIMLIĞINDAN ÜRETİCİLİĞE
Yöresel ürünler üretmeyi çok sevdiğini ifade eden Takurçal, "Hem kendi ihtiyacımı hem de ihtiyacı olanların taleplerini karşılamaya çalışıyorum. Başardığımı düşünüyorum. Erişte, yuvarlama, toz biber, kuru meyve ve sebze çeşitleri, kantaron yağı, reçel çeşitleri, nar ekşisi, salça gibi ürünler yapıyorum. Herkesi standıma beklerim. Hep yapıyordum ama profesyonel olarak 2010 yılından beri yapıyorum. Daha önce ev hanımıydım. Çocuklar büyüyünce maddi olarak ihtiyaçlar da çoğaldı. Ev ekomisine katkıda bulunmak için başladım. Devam ediyorum. Kadın kooperatifi kurduk, kurucu üyelerindenim. Biraz da bu, ışık oldu bana. Bu hale gelmeme kooperatif de aracılık etmiş oldu" dedi.
ÜRETMEYİ VE TANITMAYI ÇOK SEVİYORUM
Sözlerini sürdüren Takurçal, "Kendi markam için de başvuruda bulundum. Onu bekliyorum. Ayrıca yeni bir iş yeri de açıyorum. Bunun da hazırlıkları bitmek üzere. Gelen müşterilerimiz ürünlerimizi dükkanımızda da bulabilecek. Şu ana kadar genel de burada Üretici pazarındaki standımda, fuar ve festivallerde satıyordum. Sosyal medyada çok aktif değilim ama geliştirmeye çalışıyorum. Ayrıca web sitesi oluşturuyoruz. Ege İlleri Tanıtım Günleri için Ankara'ya çok gittim. Tarım Fuarlarına katıldım. Tanıtım günlerinde belediyemizi temsil ettim. Bu etkinliklerde hep aktif oldum. Cumartesi-Pazarda buradayız. Haftasonu ilçemizi gezmeye gelenler ve Yenipazar'daki halkımız ilgi gösteriyor. Üretmeyi ve tanıtmayı seviyoruz. Daha çok ilgi olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.
ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Sözlerini sürdüren Takurçal, "İlk önce reçelle başladım. Vişne, ayva, turunç, kayısı, çilek, çıtır kabak, şeftali reçeli yaptım ilk önce. Bunları yaptım. Sonra kuru domates, kuru biber, erişte, yuvarlama, toz biber, pul biber, kantaron yağı, salça çeşitleri, sos çeşitleri ile devam ettim. Kendi evimde yiyeceğim ürünleri yapıyorum hem de talep edenlerin siparişlerini karşılıyorum" şeklinde konuştu.