Aydın’da Büyükşehir Belediyesi, halk otobüsleriyle toplu taşıma hizmeti veriyor. Halk arasında ‘sarı civcivler’ olarak da bilinen halk otobüsleri, ilgi görüyor. İl merkezi ve ilçeler arasında hizmet veren söz konusu araçlarda ücretsiz taşıma oranının ise yüzde 50’in üzerinde olduğu açıklandı.

MECLİSTE GÜNDEME GELDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu ayki toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetini yürüten Aydın İmar Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin sermaye artırımı da gündeme geldi. Görüşmeler sırasında AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen’e “Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.’nin hiçbir kaynak, kişi ya da kurumdan bedelini almadan, ücretsiz taşıdığı bir yolcu kitlesi var mıdır?” sorusunu yöneltti.

“ALDIĞIMIZ BİR LİRALIK DESTEK YOK”

Soruyu cevaplayan Yamen, Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma hizmetlerinde ücretsiz taşıma oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu ifade ederek, ”Zaten böyle geldi, gidiyor” dedi. Ücretsiz taşıma için hiçbir kamu kurumundan destek almadıklarını dile getiren Yamen, “Bizim herhangi bir kamu kurumundan bu ücretsiz taşımaya yönelik süspansiyon mahiyetinde aldığımız dün de bugün de herhangi bir liralık destek yok. Hiçbir zaman da olmadı. Bugün de yok” şeklinde konuştu.

“İKNA EDEMİYORUZ”

AK Partili Arı’nın “65 yaş üstü için” demesi üzerine Yamen, açıklamasını “Defalarca açıkladık ama ikna edemiyoruz, bu parayı bizim hesabımıza kooperatiflerin hesabına geçirmek üzere devlet gönderiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi veya Büyükşehir’in şirketi olan İmar A.Ş.’ye herhangi bir para aktarılmıyor, yatmıyor” sözleriyle tamamladı.