Kurulduğu 2012 yılından bu yana iş kolunda sendikasız işçi kalmayana dek örgütlenmelerini sürdüreceklerini söyleyen Medya İşçileri (Medya-İş) Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, 2020 yılında örgütlenmeye başladıkları ve yetki belgesini aldıkları Saueressig İzmir firmasında, sebepsiz yere işten çıkarılan 2 üyelerinin yanlarında olduklarını söyledi. Amaçlarının firmaya karşı gelmek olmadığını vurgulayan Ballı, işverenlerin masaya oturması ve haksız işten çıkarmalara son vermesini istedi. Sendika Genel Başkanı Sezai Ballı, işverenin hukuk tanımaz tavrının devam etmesi durumunda eylemlerin artarak devam edeceğini ve tepkilerinin sert olacağını söyledi.

“ÜYELERİMİZ, İŞ AKDİ FESHİYLE İŞSİZ VE AŞSIZ BIRAKILIYORLAR”

Toplantı taleplerini reddeden firma sahibine seslerini duyurmak için fabrika önünde toplandıklarını vurgulayan Sezai Ballı; “Biz marka firmaya düşmanı değiliz. Saueressig artık bizim markamız, kendi firmamız, kendi markamız ama ne hikmetse Saueressig Yönetimi işçinin düşmanı gibi tavır takınıyor. Biz 2020 yılında yetki almak için arkadaşlarımızı örgütlemeye başladığımızda maalesef bir arkadaşımız darp edildi. Ama yılmadık devam ettik ve sonrasında yetkiyi aldık. Pandemiyi bahane eden bu işveren 10 tane arkadaşımızı ücretsiz izne ayırıp açlığa mahkum etmek istedi. Bizim arkadaşlarımız yine de yılmadı. Bizimle beraber devam ettiler. Biz bu işin sonunda tespiti kazandık, yetkiyi kazandık. Ama usulsüz, akıl dışı bahanelerle işveren mahkemeye gitti. Yerel mahkemeyi de kazandık. Ama halen arkadaşlarımızı hiç sebep göstermeksizin iş akdi feshiyle işsiz aşsız bırakıyorlar” dedi.

“BİRLİKTE İYİ GÜNLER İSTİYORUZ”

Saueressig markasına zarar vermek istemediklerini vurgulayan Ballı; “Buradan işverene çağrıda bulunmak istiyorum. İtirazı bir üst mahkemeye taşımayın. Bu işin sonunda yine kaybedeceksiniz. Biz kavga yapmak istemiyoruz. Emeğimizin, ekmeğimizin, sendikamızın işçimizin yanındayız. Biz beraber, birlikte daha iyi günler istiyoruz. Kavgayla gürültü ile birbirimizi yorarak yol almak istemiyoruz. Ama bu yoldan da geri duracak değiliz. Eğer ki bu tutuma devam ederseniz bugünü bir demo kabul edin. Tepkimiz daha da artarak devam edecek. Sizi, sesimizi duymaya davet ediyoruz. Bakın bu Medya İş Sendikası, işçilerinin sesi çok kısık şu anda ama kanunsuz, hukuksuz tutumunuz devam ederse hem yerel hem de ulusal medyada hem de uluslararası medyada sesimizi daha gür çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
Medya-İş Genel Başkanı Sezai Ballı’nın katılımıyla düzenlenen basın açıklamasına Hizmet-İş İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Öz Taşıma-İş Sendikası Ege Bölge Sorumlusu Osman Coşkun, Öz Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Muharrem Çekim, Oleyis Sendikası Ege Bölge Başkanı Kemalettin Açıkgöz, Öz Orman İş İzmir Şube Başkanı Hamiyet Boyacı, Öz Sağlık Aydın Şube Başkanı ve Hak İş Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, Öz Çelik Manisa Şube Başkanı Erdoğan Daloğlu eşlik etti.