İller Bankası ya da özel bankalardan kredi çekilmesi hususunun görüşülmesi gündem maddesiyle ilgili olarak Başkan Erikmen, “2 milyon 750 bin lira borçlanma yapacağız. 450 bin lirası ile bir cenaze aracı alacağız. Toprakçıların yine yıllardan beri kanayan yarası olan toprak eleme tesisi yapacağız. Geri kalanını da borçlarımız için kullanacağız” dedi. Oylamaya geçilmeden önce Millet İttifakı grubu adına söz alan CHP’li Erdinç Gümüş, “Belediyelerin borçlanmasının ne şekilde olacağı yasayla açık belirli. Bununla ilgili bizim borçlanmamızın ödeme planı, nereye ne kadar borçlanacağımız efendim belediyenin bununla ilgili mali hizmetler müdürlüğünün bu borcun miktarıyla ilgili genel bilgi vermesi gibi 5393 sayılı yasa bu konuda açık. Burada belediye kanunun 68. Maddesi açık. Bu madde borçlanmayı belirli kriterlere bağlıyor. Şimdi biz bu borcu nasıl ödeyeceğiz, ödeme planı nasıl olacak bu açıkça belirtilmemiş. Biz bu şekilde karşı bu şekilde borçlanmaya grubumuz halinde hayır diyeceğiz. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edin daha detaylı gelsin. Biz de o zaman bakalım uygun olursa o zaman evet deriz. Biz borçlanmaya karşı değiliz” dedi.

ERİKMEN: “KOMİSYONA GÖNDERMEYECEĞİM”

Mehmet Erikmen ise, “İşi uzatmaya gerek yok. 2 milyon 750 bin lira kredi çekeceğiz. İller Bankası 48 ay kabul ederse 48 ayda ödenecek. Ben bunu komisyona atmayacağım. Oylayacağım evet diyen evet desin, hayır diyen hayır desin” ifadelerini kullandı. Yapılan oylamada Cumhur İttifakı üyelerinin tamamı borçlanmaya evet oyu verirken Millet İttifakı’nın tamamı hayır oyu kullandı. Ardından belediyeye ait 09 H 1510 plakalı traktör ile 09 EN 768 plakalı Ford transit minibüsün ekonomik ömrünü tamamlamış olmasından dolayı satışının yapılması hususu görüşüldü. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Belediyemize ait kırmızı minibüs Geyre Mahallesinde bulunuyor. Taşıt muayene ve kontrolünü yaptırdık. Ekonomik ömrünü tamamladığı için kullanılamayacağı ifade edildi. Belediyeye ait traktörün de ekonomik ömrünü tamamladığı için kullanıma uygun görülmedi” şeklinde bilgi verdi. Yapılan oylama sonucu satışların yapılması oy birliği ile kabul edildi.

DERNEK VE OKULU TALEBİ OY BİRLİĞİ İLE GEÇTİ

Karacasu Engelliler Derneğinden gelen dilekçeyi okuyan Kesici, “Derneğimiz binasında Halk Eğitim Merkezi ile takı yapım teknikleri ve tahrirci ve çinici kurslarını almaktayız. Bu kurslar dahilinde üretim yapmayı ve derneğimize gelir sağlamayı planlamaktayız. Bu üretimler için makine, tesisat ve hammaddeye ihtiyaç duymaktayız. Belediyemiz ile ek listede belirtilen konuları içeren protokol yapılması ve listede yazılı malzemelerin belediye tarafından alınmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Erikmen “Dilekçede yer almıyor ama Yenice’deki tesisin yanına 5-6 dükkan daha yapacağız. Bu dükkanlarda da Engelliler Derneğine yaptıkları ürünleri satabilmeleri için onlara yer vereceğiz” dedi. Kurslar için tahmini olarak 11 bin lira olan malzeme desteği ve protokolün diğer hususları oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Karacasu İmam Hatip Ortaokulu Geleneksel Okçuluk Yarışmalarında Yıldız Kız ve Erkek takımlarının yarışmalara katılabilmesi için ihtiyaç duyulan malzeme talepleri görüşüldü. Verilen bilgide, “Karacasu İmam Hatip Ortaokulu Aydın birincisi olarak Türkiye çapındaki yarışmalarda Aydın’ı temsil etme hakkını kazandı. Bunlar için de bizden ok ve yay talepleri var. Bu da yaklaşık 26 bin lira tutuyor” ifadeleri kullanıldı. Karacasu İmam Hatip Ortaokulunun talebi oy birliği ile kabul edildi.

343 METREKARELİK ARSA SATIŞA ÇIKACAK


Yaylalı mahallesinde Orman Dairesi lojmanın karşısında bulunan 343 metrekarelik 263 ada 85 parsel ile imar komisyonunda daha önce görüşülen hisseli yerlerin satışı görüşüldü. Yazı İşleri Müdür Kesici, “Daha önce mecliste karar almıştık ama orada sanki sadece hisse sahiplerine satılabilecek gibi bir durum oluşmuş. Bunu düzeltmek için yeniden meclise geldi” dedi. Erdinç Gümüş, “Biz daha önce Ziraat Odası için talep edildiği için kabul etmiştik ama başka isteyenler de buna girebilir. Şöyle bir öneri getiriyorum. Ziraat Odası için kanuna bakalım bir protokol yapalım birinci katını Ziraat Odası alsın diğer 4 kattan 3’ünü ya da 3 kattan 2’sini Karacasu Belediyesi bina olarak satsın. Daha önce arsaları sattık ama daha da değerlendirme şansı var. Karacasu Belediyesi yapsın satsın” ifadelerini kullandı. Mehmet Erikmen bu sözleri üzerine, “Erdinç abi sen siyaseti öğrenmişsin” deyip hızlıca oylamaya geçti. 6 evet, 6 ret oyu çıkarken Belediye Başkanı evet oyu verdiği için gündem maddesi kabul edildi. Maddeye Millet İttifakı üyeleri ile birlikte MHP’li Mehmet Demiralak ret oyu verdi.


NORM KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ

Toplantıda, norm kadroda değişiklik yapılması hususu da görüşüldü. Belediye norm kadrosunda bulunan bir adet 5. Dereceli veri hazırlama kadrosunun 3. Dereceli veri hazırlama kadrosuna, bir adet 2. Dereceli İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü kadrosunun birinci dereceli İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü kadrosuna, 1. Dereceli Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kadrosunun, 2. Dereceli Muhtarlık İşleri Kadrosuyla değiştirilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.