Germencik Belediye Meclisi, nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyı, Meclis 1. Başkanvekili Batuhan Değirmenci yönetti. Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda 3’ü gündem dışı olmak üzere toplam 15 madde görüşüldü. İlk olarak encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda encümende Millet İttifakı’ndan Murat Karabulut ve Mehmet Çondur görev aldı. Plan ve Bütçe Komisyonu’na Cumhur İttifakı’ndan Hicran Çolak, Millet İttifakı’ndan Serdar Çapakçıoğlu ve Orhan Aydoğmuş, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na Cumhur İttifakı’ndan Bayram Çetin, Millet İttifakı’ndan Tahsin Pehlivan ve Batuhan Değirmenci, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Cumhur İttifakı’ndan Halit Germen, Millet İttifakı’ndan İsmail Çelik ve Aydın Bircan seçildi.

24 YILLIK TAHSİS

Toplantıda Bozköy Mahallesi’nde belediye mülkiyetinde bulunan 10 bin metrekarelik alanın bin metrekaresinin çok amaçlı salon, düğün salonu yapılması şartıyla Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) 24 yıl süre ile tahsis edilmesine karar verildi.

"DEVRALDIĞIMIZ BORÇLARI ÖNEMLİ MİKTARDA ÖDEDİK"

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün kaldırılmasının kararlaştırılması ile devam edilen toplantıda belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu da oy birliği ile kabul edildi. Belediyenin çalışmalarını, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Bircan anlattı. Belediye olarak geçen yıl dolu dolu bir çalışma takvimi uyguladıklarını belirten Bircan, “İlçemize önemli hizmet ve yatırımlar sağladık. Sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda, halka dokunan bir hizmet politikası anlayışıyla çalıştık. Halı sahalar, mesire alanları, parklar yaptık. Aydınlatmalar konusunda ciddi çalışmalarımız oldu. Modern ve pırıl pırıl bir Germencik hedefi ile birçok icraat yaptık. Yol yapımlarının yanı sıra köylerde köy çeşmeleri, giriş takı, muhtarlık binası gibi kalıcı eserler gerçekleştirdik. Spora ve sporcuya ayni ve nakdi yardımlarla desteğimizi sunduk. İsrafın önüne geçerek, devraldığımız borçları önemli miktarda ödedik, hizmetler için kaynak yarattık. Emeğin ve emekçinin yanında olmak için il genelinde en yüksek asgari ücret zammını yaptık. Erzak, ikinci el eşya ve kıyafet yardımlarımız, sosyal hizmetlerimizle halkımızın yanında ve en büyük destekçisi olduk. Yapılan onlarca hizmet ve yatırım için Belediye Başkanımız Fuat Öndeş başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Meclis üyelerine denetim komisyonu raporu hakkında bilgi verilmesinin ardından toplantı sonra erdi.