Spor alanlarında katıldıkları turnuvalarda Türkiye şampiyonluğu ile Türkiye derecelerinin sahibi olan Aydınlı öğrenciler ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen resim yarışmasında Türkiye 1'incisi olan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş'u ziyaret etti. Başarılı öğrencileri misafir eden İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, öğrenciler ile bir süre başarıları hakkında sohbet etti. Okumuş, daha sonra büyük başarıları sonucunda elde edilen Türkiye 1'inciliği ile spor alandaki altın, gümüş ve bronz madalyalarının Aydın'a kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencileri tebrik edip ödüllendirdi.

ÖYKÜ HIZINI KONUŞTURDU

Türkiye Atletizm U14 Salon Şampiyonası'na katılan Aydınlı öğrenciler Türkiye Şampiyonluğu ve Türkiye 3'üncülüğü ile Aydın'a döndüler. Söke Amerikan Kültür Koleji öğrencisi Öykü Ceylin Tekdal, 60 metre Engelli Branşında katılmış olduğu Türkiye Atletizm U14 Salon Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

BOKSTA TÜRKİYE DERECESİ

Efeler Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Genç Erkekler Boks Türkiye Şampiyonasında ringlere çıkan Didim Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Osman Alp Ölmez ter döktüğü 92+ kilo kategorisinde Türkiye 3'üncülüğünü kazanarak Aydın'ın ismini podyuma yansıttı.

MADALYALARA KULAÇ ATTILAR

İstanbul'da düzenlenen Yüzme Türkiye Şampiyonası'nda yarışan öğrenciler kulaçlarını adeta madalyalara attılar. Özel Söke Amerikan Kültür Koleji 8. sınıf öğrencisi Aleyna Aygün’ün bir ilke imza atarak yarıştığı tüm kulvarlarda Türkiye derecesi elde etmesi turnuvada dikkatleri üstüne çekti. Aleyna Aygün kulaç attığı 50 metre Kurbağalama, 100 metre Kurbağalama, 200 metre Kurbağalama ve 100 metre karışık kategorilerinin tamamında da Türkiye 2'ncisi olarak 4 gümüş madalyanın da sahibi olmayı başardı. Aynı okuldan 8. sınıf öğrencisi Mehmet Bulut Ertufan da 100 metre sırtüstü kategorisinde Türkiye 4.’sü olarak turnuvadaki başarılı olan bir diğer sporcu oldu.

ÇİZDİĞİ RESİMLE BİRİNCİ OLDU

Özel Söke Sınav Koleji 4. sınıf öğrencisi Kerem Yüksel çizdiği resim ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen resim yarışmasında Türkiye 1'incisi olurken aynı zamanda enerji ve enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına yönelik farkındalık oluşturdu. Kerem'in yetenekli ellerinden çıkan resim otoritelerce büyük beğeni topladı.