Ege Bölgesi’ndeki belediyeleri Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne üye yapmak için ziyaretlerini sürdüren ve aynı zamanda Edremit Belediye Başkanı olan Selman Hasan Arslan’ın son durağı İncirliova Belediyesi oldu. Ekibiyle Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı makamında ziyaret eden Başkan Arslan, birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ege ve Marmara bölgelerinde çevreye duyarlı belediyeleri birlik çatısı altında toplamaya gayret ettiklerini kaydeden Başkan Arslan, “Selçuk, Milas, Didim, Çine, İncirliova ve Germencik belediyelerini birliğe üye yapmak için davetlerimizi ilettik. Bu davetimizi de Başkan Aytekin Kaya’ya ilettik. Kendisiyle ortak yönümüz deve güreşleri” dedi.

TÜRKİYE’DE TEK ÇEVRECİ BİRLİĞİZ”

Devecilik kültürüyle de uğraşan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın, Ege Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne güç katacağını aktaran Başkan Arslan, “Çevre anlamında Türkiye’de tek çevreci birliğiz. Ülkemizde çevre sorunları da çok. Maden ve taş ocakları başta olmak üzere sularımızda da kirlilik söz konusu. Çevreyi korumak ve kollamak adına üye sayımızı arttırmak için buradayız. ‘Deveci belediye başkanı’ diye anılan Aytekin Kaya’nın bu birliğe katılması çok önemli. Kendisi eski federasyon başkanı. Bu birliğe katıldıkları an develeriyle ünlü ilçenin ve deve güreşlerinin daha tanınır ve ses getirir anlamda organize edilerek kültürün yaşatılması anlamında birlik olarak destek verebiliriz. Bu konuda bir uzmana ihtiyaç var, onu da Aytekin Başkanla yakalayacağız” ifadelerini kullandı.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da birliğe katılmak için ve çevre sorunlarının çözülmesi için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.
İncirliova Belediye başkan yardımcıları Mehmet Güler ve Feride Hülya Erginer’in hazır bulunduğu ziyarette Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Müdürü İmam Bakır Damar, Birlik Mühendisi Tülay Coşkun, Birlik Personeli Semanur Pastırma ve Başkan Asistanı Dilhan Şahverdi de yer aldı.