Anma törenlerine, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye Başkan Vekili Melahat Yaylacı, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

KUŞADALILAR İÇİN ONUR VE GURUR KAYNAĞIDIR

Törende anma konuşmasını Belediye Başkan Vekili Melahat Yaylacı yaptı, Kaymakamlık ve Belediye çelenkleri Atatürk Anıtı'na bırakıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından öğrenciler Atatürk ile ilgili şiir okudu. Kuşadası Folklor Araştırma Derneği'nin (KUFAD) halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.
Belediye Başkan Vekili Yaylacı konuşmasında, 9 Şubat’ın Kuşadası için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, “Bu yıl da aynı heyecanla siz değerli hemşerilerimizle paylaşmanın ve bu vesileyle atamızı bir kez daha anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerle aradan geçen onca yıla rağmen Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı ziyaretin yıldönümleri aynı coşku ve heyecan içerisinde hepimizce kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kuşadamızı onurlandırması ise bundan 98 yıl önce Kuşadalı İktisat Bakanı Mahmut Esat Bozkurt'un daveti üzerine olmuştur. 9 Şubat 1924 tarihinde Selçuk'un ardından ilçemizi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk'ün şu an bulunduğumuz noktada aracını durdurarak Kuşadası'nı seyrettiği ve çok beğendiği bilinmektedir. Kuşadalılar da atamızın anısını yaşatmak için bu noktayı Gazibeğendi olarak adlandırmıştır, bu durum biz Kuşadalılar için onur ve gurur kaynağı olmayı sürdürmüştür. Yaşamını, Türk milletinin bağımsızlığına adayan ve eşsiz askeri dehası ile önderlik ettiği destansı kurtuluş mücadelesini ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti ile taçlandıran Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir liderdir. Bu düşüncelerle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kuşadalı devlet adamı Mahmut Esat Bozkurt ve bu vatan için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi şükran, rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.