İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 28 yaşındaki polis memuru Suat Teke, iki yıl önce, otomobiliyle, kendisi gibi polis memuru olan eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya’nın (28) kullandığı otomobilin yolunu kesti. Beraberinde annesi Güngör Çetinkaya (56) da bulunan eski kız arkadaşının otomobilini kurşun yağmuruna tuttu. Kurşunlardan 8’i Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çetinkaya’ya, 3’ü yanındaki annesine isabet etti. Ağır yaralanan Hatice Büşra Çetinkaya kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, anne Çetinkaya ölümden döndü. Olaydan sonra tabancasıyla birlikte yakalanıp gözaltına alınan polis memuru Suat Teke, tutuklandı.

SAVCI, TASARLAMA OLMADIĞI YÖNÜNDE MÜTALAA VERDİ


Sanık Teke’nin, hakkında “tasarlayarak öldürme, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs ve kişiyi hüviyetinden yoksun kılma” suçundan
Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 7’nci duruşmasında karar çıktı. Karar duruşmasında tutuklu sanık Suat Teke, aynı olayda yaralanan anne Güngör Çetinkaya ile baba Zekeriya Çetinkaya ve taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Olayla ilgili mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın cinayeti tasarlamaksızın işlediğine kanaat getirdi. Mütalaada sanığın, Hatice Büşra Çetinkaya’yı kasten öldürme nedeniyle müebbet ve anne için de öldürmeye teşebbüs suçundan 9 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

TAHRİK ETTİ


Sanık Suat Teke, son savunmasında Büşra Çetinkaya’nın kendisini aldattığını ve olaydan önce telefonda küfrederek tahrik ettiğini öne sürdü. Olaydan 2 yıl önceki Çetinkaya’ya ait fotoğrafları mahkeme heyetine sunan sanık Teke, “Psikolojik yıpranmışlık ve İstanbul gibi uzun bir yoldan gelmiş olmam nedeniyle bir anlık öfkeye kapılıp bu olayı gerçekleştirdim. Olay anı ve öncesinde yaşadıklarım ve ruhi durumumun göz önünde bulundurulmasını istiyorum” dedi.

KARAR ŞAŞIRTTI


Mahkeme heyeti, sanık Teke hakkında Hatice Büşra Çetinkaya’ya karşı işlediği kasten adam öldürme eyleminde müebbet hapis cezasına çarptırılırken cezasında indirim uygulanmadı. Sanık Teke hakkında Güngör Çetinkaya’ya yönelik kasten adam öldürmeye teşebbüs eylemi nedeniyle verilen müebbet hapis cezası ise 20 yıla indirilirken sanık kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan beraat etti.

KARAR SONRASI FENALAŞTI


Mahkemenin kararını açıklamasının ardından anne Güngör Çetinkaya fenalaştı. Yakınlarının kolunda otomobile bindirilen acılı anne hastaneye götürüldü. Kararla ilgili Aydın Adliyesi önünde açıklamada bulunan Zekeriya Çetinkaya’nın avukatı Gökhan Bozkurt, “Mahkeme kararını açıkladı. Rahmetli Büşra Çetinkaya’yı öldürme suçundan sanığa müebbet hapis cezası verildi. Biz bu olayın tasarlayarak öldürdüğünü, toplanan deliller ışığında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedik. Ancak mahkeme müebbet hapis cezası verdi. Aynı şekilde araçta yaralanan Güngör Çetinkaya için de sanığa 20 yıl hapis cezası verildi. Kararı katılan vekilleri olarak istinaf edeceğiz” dedi.