Konuyla ilgili olarak Didimspor yönetim kurulunca yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Cumartesi günü kendi sahamızda oynamış olduğumuz Kuşadası 1922 Spor Kulubü müsabakası ile ligin ilk yarısını geride bırakmış bulunmaktayız. Ligin ilk yarısı, göstermiş olduğumuz mücadele ve toplamış olduğumuz puan bakımından beklentilerimizin ve kulüp geçmiş performanslarımızın çok altında kalmıştır. Kulüp yönetim kurulumuzca yapılan toplantı neticesinde, hocamız Yaşar Var ile karşılıklı anlaşılarak yollarımızın ayrılmasına karar verilmiştir. Hocamıza görev yaptığı süre boyunca kulubümüze yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz.
Ayrıca dünkü maçta gördüğü karttan sonra rakibine yaptığı sportmenlik dışı hareketinden dolayı futbolcumuz Onur Eryılmaz da süresiz kadro dışı bırakılmıştır."

KUŞADALI ANTRENÖRE KINAMA


Açıklamada, "Tüm bunların yanında konuk takım Kuşadası 1922 Spor Kulubünün hocasının taraftarlarımıza dönüp küfür etmesini kınadığımızı da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Kendisine ve kulübüne yakışmayan tavırlar sergileyen konuk takım hocasının bu hareketlerinden dolayı utanç duyduğuna ve ayrıca Kuşadası 1922 Spor Kulübü yönetiminin hoca için gereğini yapacağız açıklamalarına istinaden gerekli adımları atacağına olan inancımız tamdır." ifadelerine yer verildi.