Pandemi nedeniyle verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı. Ülke genelinde öğrenciler karnelerini alarak 2 haftalık yarıyıl tatiline girdi.
Aydın’daki karne dağıtım töreni, Efeler ilçesindeki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eken, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Efeler Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Cemal Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ile okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Vali Aksoy ve beraberindekiler, öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Aksoy, karnelerini verdiği öğrencilere ara tatilde kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

SORUNSUZ GEÇTİ


Aydın’da eğitim yılının birinci döneminin sorunsuz tamamlandığını dile getiren Vali Aksoy, “Aydın genelinde 852 okulumuzda tüm öğrencilere karne veriyoruz. İlk yarıyıl sorunsuz tamamlandı. İkinci yarıyılında aynı hassasiyetle eğitim öğretime devam edebilmek. İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere tüm idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz özveri içerisindeler. Pandemi kuralları içerisinde eğitim öğretim aksamadan bu çalışmaları sürdürüyorlar. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

FIRSAT BULDUKÇA KİTAP OKUYUN


Çocuklara ara tatillerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunduğunu belirten Vali Aksoy, “Karne dağıtımını Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın adını taşıyan ortaokulda yaptık. Bu vesileyle başta Sayın Savcımız olmak üzere tüm şehitleri anıyoruz. Ülkemizin birliği dirliği için kanını akıtan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün eğitim çalışmamızın son günü. Çocuklarımızın tatillerini iyi değerlendirmelerini dinlenmelerini ve fırsat buldukça kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının ikinci dönemine daha zinde gelmelerini bekliyoruz” diye konuştu.