Efeler ilçesindeki TARİŞ Pamuk Depoları'nda gerçekleştirilen fuarın açılışına Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, statları gezerek stant açan firmalardan ürünler hakkında bilgi aldı.

TARIMIN KALKINMASINA DESTEK SAĞLAYACAK


Aydın’ın tarım kenti olduğunu dile getiren Vali Aksoy, “Bu fuar üreticiyle üretilen ürünün kullanıcısı arasında iş birliği sağlıyor. Bunu da Aydın’da, bölgede tarımın gelişmesine katkı sağlayacak bir organizasyon olarak görüyoruz. Emeği geçen Ticaret Borsamız olmak üzere tüm odalarımıza, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
Başkan Çerçioğlu da fuarın kentin tarım ve ekonomisine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

HEDEF 250 MİLYON LİRA SICAK SATIŞ


Türkiye’nin en çok ziyaretçi ağırlayan 3’üncü fuarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, şunları söyledi: “Aydın 9. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nı faaliyete geçirdik. Geçen yıl pandemiden dolayı fuarı gerçekleştirememiştik. Önceki yılki yaptığımız fuarda ise 358 firmayla fuarı yapmıştık. O fuarda 342 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştık. Ziyaretçi sayısı bakımından Türkiye’nin üçüncü büyük fuarını yapmıştık. 180 milyon lira sıcak satış ile o fuarı kapatmıştık. Bu yıl 356 markanın yer aldığı 168 firmanın katılımıyla fuarı düzenliyoruz. Önceki yıllara göre daha kapsamlı bir şekilde fuarı açtık. Hedefimiz 342 bin civarında olan ziyaretçi sayısını daha yukarıya çıkarmak. Sıcak satış miktarını da 250 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz.”

FUAR ALANI İSTİYORUZ


Çondur, Aydın’ın tarım potansiyeli bakımından ön sıralarda yer alan bir il olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Faaliyete geçirdiğimiz tarımsal ciro ile tarım sektöründe lider durumdayız. İhracatta da iddialıyız. Bu yılki fuarda Aydınlı tarımsal mekanizasyon firmalarımızın yer alması dikkat çekici. Fuara yerli firmalar da sahip çıktı. Bu fuarı yıllardır Tariş’e ait pamuk depolarında yapıyoruz. Temennimiz Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı fuar alanında uluslararası düzeyde bu fuarı düzenlemek. Fuarımızı yurt dışı katılımlı bir fuar haline getirmek için daha modern ve kullanışlı bir alana ihtiyacımız var. Umarız önümüzdeki yıllarda yeni fuar alanımıza kavuşuruz.”
Fuar ilk gününde ziyaretçilerin akınına uğrarken stanlardaki ürünleri inceleyen ziyaretçiler fuarı beğendiklerini ancak özellikle tarımsal teknolojik ürünleri oldukça pahalı bulduklarını ifade ettiler.