Konuyla ilgili CHP Aydın İl Eğitim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde her geçen gün artan ekonomik buhran ile birlikte, eğitimin yok sayıldığı, adaletten uzak kalındığı, akıl ve bilim dışı politikalarla yönetilemeyen bir Türkiye manzarası içerisindeyiz. CHP Aydın İl Başkanlığı olarak, milletin sesine kulak tıkayan, partimizin erken seçim çağrısına koltuk kaygısı nedeniyle kayıtsız kalan AKP iktidarına karşın; mutluluğun ve huzurun hakim, hak, hukuk ve adaletin üstün, eğitimin esas alınacağı bir Türkiye için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

“35 EĞİTİM, 42 TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Açıklama şu şekilde devam etti: “İl Eğitim Sekreteri ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcımız Merve Saatcı öncülüğünde, göreve gelişinin 1’inci yılında CHP Parti Okulu Aydın Koordinatörü Fulya Üstündağ ile birlikte birçok çalışmaya imza attı. Pandemiye rağmen hem online olarak hem de yüz yüze olmak suretiyle bu zamana kadar tam 35 eğitim, 42 toplantı ile bir geniş katılımlı çalıştay gerçekleştirildi. 17 ilçemizde de İlçe Eğitim Sekreterlerimiz, Parti Eğitmenimiz ve ÜTSE eğitimi alan 1 üyemizin yer aldığı 3 kişilik 'İlçe Eğitim Kurullarımızı' oluşturuldu. İl ve İlçe Eğitim Kurullarımız, kendi ilçelerindeki eğitimlerin yapılması konusunda özveri ile çalıştı. Bu zamana kadar, Meclis Üyeleri Eğitimlerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımız için düzenlenen Yönetici Eğitimlerimiz, İl ve İlçe İcra Kurullarımız için düzenlenen Yönetici Eğitimlerimiz, Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi, Çözüm Grupları Eğitimleri ve toplantıları, Sokak Örgütlenmesi Eğitimleri ve toplantılarını gerçekleştirildi.”

KUŞADASI’NDA ÜYELERİN TEMEL SİYASİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Açıklama şu şekilde tamamlandı: “Yüz yüze eğitimlerin yapılması ile ilgili karar alındıktan sonra, 10 ilçede Sokak Örgütlenmesi eğitimini ve Kuşadası’nda Üyelerin Temel Siyasî Eğitimini gerçekleştirildi. Üyelerin Temel Siyasi Eğitimi sayesinde; pandemiye rağmen 6 ilçemizde, birbirinden değerli 10 tane Sosyal Proje, bu eğitimi alan üyelerimiz tarafından hayata geçirildi. Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı'nın da katılımıyla online olarak birçok geniş kapsamlı toplantı ve eğitim gerçekleştirildi. Aydın ilimizde düzenli olarak İl-İlçe eğitim kurulları ve Parti Eğitmenleri toplantıları gerçekleştirilerek Genel Merkezimizin çok önemsediği ve CHP Parti Okulu tarafından hayata geçirilen 'Sokak Örgütlenmesi Eğitimleri ile Cumhuriyet Halk Partisini Aydın'ın 17 ilçesinde sokak sokak örgütleme çalışmaları hız kazandı. Olası bir erken seçimde; İl ve İlçe Eğitim kurullarımız ile Aydın Parti Okulu Eğitmenlerimiz sahaya inmeye ve Sandık Güvenliği Eğitimlerini vermeye hazır konuma geldi. Bu yapılan çalışmalar bağlamında Aydın İl Başkanlığı ve Parti Okulumuz koordineli bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.”