Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden biri olan deve güreşleri, son olarak İncirliova'nın Hacıaliobası Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Hacıaliobası Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayır ve ekibi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali’ne Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Aytekin Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


130 DEVE GÜREŞTİ


Yaklaşık 10 bin kişinin ilgi gösterdiği festivalde Aydın, Antalya, Muğla, Denizli, Manisa ve diğer illerden toplam 130 pehlivan deve karşılaştı.

VATANDAŞLAR PİKNİK DE YAPTI


Güreşler sonucunda, aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İncirliova Belediye Başkanlığı'nın da bulunduğu 8 kupa sahibini buldu. Develerin kıran kırana geçen güreşlerini, büyük heyecan ve dikkatle izleyen vatandaşlar, piknik de yaptı.

“GÜREŞLERE KATILIM ÇOK GÜZEL”


Muhtar Kayır, deve güreşleri ile Yörük kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, "Festivalimize Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 130 pehlivan deve katıldı. Bilet ücretini 20 lira olarak belirledik. Ücretli olmasına rağmen güreşlerimize katılım çok güzel oldu. Katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyoruz. Elde edeceğimiz gelirle mahallemizdeki düğün salonuna masa ve sandalye alacağız" dedi.