Misli.com Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, sezonun ilk yarısında oynadığı 13 maçta 5 galibiyet, 8 mağlubiyet aldı. Topladığı 16 puanla 14 takımın mücadele ettiği ligde ilk yarıyı 9’uncu sırada tamamlayan Aydın BŞB, Avrupa Kupaları’nda ise adeta destan yazdı. Balkan Kupası’nı kazanan Aydın BŞB, mücadele etmeye hak kazandığı Challenge Kupası’nda ise rakiplerine set vermeden çeyrek finale yükseldi.

“SAKATLIKLAR BİZİ ETKİLEDİ”


Takımın ilk yarı performansını değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Alper Hamurcu, “İlk yarı geneli itibari ile koymuş olduğumuz hedeflere ulaşma yolunda çok fazla bocaladığımız ancak mevcut yaşananları da göze önüne aldığımızda çok da kötü bir yerde bitirmediğimizi düşünüyoruz. Sezon başında, pasör çapramızın yaşamış olduğu sakatlık bizi ciddi anlamda etkilese de takım olarak her maça kazanmak için çıkan bir mentalite yaratmış olmamız, takım birlikteliğine ve iyi voleybol oynamamıza çok büyük katkı sağladı.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ PLAY-OFF’A KALMAK”


Avrupa Kupaları’nda, set vermeden çeyrek finale kalmalarının kendileri için en önemli kazanımlardan biri olduğunu ifade eden Hamurcu, “Özelikle oynamış olduğumuz voleybol, ikinci yarı için büyük bir özgüven verdi. İkinci yarıda ki öncelikli hedefimiz kazanmış olduğumuz maçları kazanıp, kaybettiğimiz maçları telefi ederek ekstra galibiyetlerle Play-Off’lara kalmak. Bunu yapabilecek güçte olduğumuza güvenimiz tam.” şeklinde konuştu.