Köşk’ün Aşağı Karatepe Mahallesinde 6 yıldır imamlık görevini yapan Mehmet Aydoğdu, görev saatleri dışında özellikle Cuma günleri köydeki yaşlıları ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor. 6 yıldır kendini yaşlılara adayan İmam Aydoğdu, “Onların dertlerini dinlemek, ihtiyaçlarını yerine getirmek ve bir Allah rızalarını almak her şeye bedel” dedi.

‘ÖMRÜM YETTİĞİNCE YANLARINDA OLACAĞIM’

Sadece eksiklerini gidermek için değil, köyün yaşlılarıyla sohbet etmeyi çok sevdiğinin altını çizen Aydoğdu, “Bu köyde 2013’ten bu yana imamlık yapıyorum. 2016’dan itibaren yaklaşık 6 yıldır Aşağı Karatepe köyünde görevimin başındayım. Köyümüzün yaşlılarını her Cuma ziyaret ediyorum. Evleri boyanacaksa evlerini boyuyorum, ekmeklerini alıyorum, televizyonları bozuksa tamir ediyorum. Köyde işleri varsa onlarla ilgileniyorum. Elimden geldiğince her işlerine koşmaya çalışıyorum. Pandemi sürecinde evde kaldılar o süreçte ilaçlarını aldım, HES kodlarında yardımcı oldum. Yaşlılarımıza yardım ettikten sonra onların bir hayır duasını almak her şeye bedel. Ömrüm yettiğince yanlarında olacağım” şeklinde konuştu.

‘TÜM YAŞLILARIMIZA ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN’

Yaşlıların hayata dair tecrübelerinin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Aydoğdu, “Köyümüzde 90 yaşındaki Dudu nenemiz var. Köyümüzün molla annesi. Atatürkçü ve Cumhuriyet aşığı kendini çok güzel yetiştirmiş, çok bilgili. Onunla saatlerce oturup eski yılları konuşup, çok fazla şey öğreniyorum. Yaşlıların bilgileri, tecrübeleri çok farklı. İnanın biz gençlere çok güzel yol gösteriyorlar. Allah hepsine uzun ömürler versin başımızdan eksik olmasınlar. Her biri başımızın tacı” diye konuştu.