Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce kurulan Yörük Efeler Kültür Derneği’nin hizmet binası, Yeni Mahalle, Çulhalar Caddesi üzerinde düzenlenen törenle faaliyete geçti. Aydın ve farklı illerden yaklaşık 70 derneğin temsilcileri ile Yörük kültürüne ilgi duyan vatandaşların katıldığı törende Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da yer aldı. Açılışın ardından, yöresel kıyafetli grup, Şehit Ragıp As Parkı’ndaki kıl çadırına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında renkli görüntüler oluştu. Çadırda yapılan etkinliğe Kaymakam Ersin Tepeli de katıldı. Etkinlikte yemek ikram edilen grup, halk oyunları gösterisi, şiir ve müzik dinletisiyle güzel vakit geçirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Koçarlı Yörük Efeler Kültür Derneği Başkanı Aydın Sarcan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Dernek olarak amacımız kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve genç nesillere aktarmaktır” dedi.

“EFELİK RUHUMUZDA VAR”

Belediye Başkanı Nedim Kaplan da, “Efelik bizim ruhumuzda var. Kültürlerimizi yaşatalım. Bu anlamda Koçarlı Yörük Efeler Kültür Derneği’mizin açılışı gerçekleştirdik. Yörük kültürünün yaşanmasına sebep olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.