Ulusal televizyon kanallarından 360 ekranlarının ilgiyle izlenen ve “3. sezonunda da yüksek reytingleriyle dikkat çekmeye devam eden 'Ben Bilirim' isimli bilgi yarışmasında yarışmacılara, Karacasu sorusu soruldu. "Yaklaşık 450 metre uzunluğuyla bilinen Sırtlanini Mağarası ve Görle Kanyonu Aydın'ın hangi ilçesinde yer almaktadır" şeklindeki yöneltilen soruya İbrahim isimli yarışmacı harf alarak Karacasu yanıtını verdi. Yarışmayı takip eden Karacasulular güzel bir sürpriz yaşarken Gizem Yıldırım Küçücük'ün fotoğrafladığı yarışma anlarını Karacasulular da paylaştı. Hafta içi her akşam, Alper Ateş’in eğlenceli sunumu ile yayınlanan programda 4 katılımcının hem hızlı düşünme hem de doğru cevaba ulaşma rekabetine ekran karşısındaki seyirciler de eşlik ediyor. 90 binin üzerinde adayın başvurduğu programda, bugüne kadar 7 ülke ve Türkiye’nin 75 ilinden 2000’e yakın yarışmacı “Ben Bilirim” rekabetine ve heyecanına ortak oldu.

SIRTLANİNİ MAĞARASI

Karacasu’ya bağlı Çamarası Mahallesinde bulunan, içerisinde binlerce yılda oluşan sarkıt ve dikitlerle bir doğa harikası olan ve büyüklüğüne oranla barındırdığı zengin sarkıt dikit oluşumlarıyla Ege Bölgesinin en önemli mağaralarından olan Sırtlanini Mağarası henüz turizme açılmamış olsa da bilinirliliği her geçen gün artıyor. Özellikle Karacasu Kültür ve Turizm Derneğinin yaptığı doğa yürüyüşlerinin parkurlarından biri olmasıyla adından sıkça söz ettiren gizemini koruyan Sırtlanini Mağarası merak uyandırmaya devam ediyor.

GÖRLE KANYONU

İlçenin bir diğer önemli doğal zenginliği olan Görle Kanyonu doğal kaynak suları ile serinlenebilecek, doğa yürüyüşü yapanların tercihi olabilecek güzellikte bir değeridir. İlçe Merkezine 20 kilometre uzaklıkta, bol su ve yeşilin hakim olduğu Görle Kanyonu’nun yüksekliği 100 metre ile 250 metre arasında değişmektedir.