Aydın’da hekimlere yapılan maaş artışının tüm sağlık çalışanlarını kapsamaması nedeniyle geçen hafta bir saatlik iş bırakan Türk Sağlık Sendikası Aydın Şubesi üyelerinin eylemleri, bu hafta da devam etti. Taleplerinin karşılanması için Türk Sağlık Sendikası Aydın Şubesi üyeleri, il genelinde bir gün boyunca eylem yaparak iş bıraktı. Efeler ilçesindeki Aydın Devlet Hastanesi’nin bahçesinde toplanan Türk Sağlık Sendikası Aydın Şubesi üyeleri, sessiz bir yürüyüş gerçekleştirerek tepkisini ortaya koydu.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ÜCRETLERİ ERİMİŞTİR”


Ellerine Türk Bayrağı alarak yürüyüşlerini gerçekleştiren Türk Sağlık Sendikası Aydın Şubesi üyeleri, taleplerini yineledi. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sendikası Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır. Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Ayrıca hekimlerin maaş artışlarının maaşa yansımasının ne kadar olduğu konusunda ise belirsizlikler bulunuyor. Bizim istediğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin arttırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Tüm sağlık çalışanlarımızın ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Pandemide sağlık çalışanları, omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar olarak, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlardır. Cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Biz de çalışanlara bir bütün olarak bakarız.” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN HER BİR ÇALIŞAN DEĞERLİDİR”


Ne ayrımcılığı kabul edeceklerini ne de ekonomik kayıplarının görmezden gelinmesine razı olacaklarını kaydeden Başkan Doğan, “Çünkü biz Türk Sağlık Sendikasıyız. Bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi derdimiz, isteği isteğimizdir. Son günlerde görüyoruz ki özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Çalışanlar için verdiğimiz bu haklı mücadeleye nifak tohumu ekip ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var. Gerçekleri değiştirip farklı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki onlara ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaynağından doğru bilgilere itibar edilmelidir.” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ, BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”


Taleplerinin net olduğunu ifade eden Başkan Doğan, şunları kaydetti: “Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntılarının giderilmesidir. Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanlarını kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz. Sağlık müdürlüklerinden toplum sağlığı merkezine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, bakanlık hastanelerimizden üniversite hastanelerine kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarımızın tamamında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar. TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız. Sağlık çalışanı ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız.”