Olay Karacasu İlçesi Geyre Mahallesinde meydana geldi. 4 yıl önce bir kamyondan sökülen kasada yalnız bir şekilde hayatını sürdürürken haberlere konu olan ve Karacasu Kaymakamlığının sahip çıkması ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından temin edilen taşınabilir konteyner eve yerleştirilen Mahmut Sarıdayı, yaktığı soba kovasının dumanından zehirlendi. Hastaneye kaldırılan yaşlı adam Nazilli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Durduğu evde soba olmadığı öğrenilen eski kaldığı kamyon kasasında soba bulunan Sarıdayı'nın yaşadığı prefabrik evde elektrik sobası bulunduğu bilgisi verildi.

GÖREVLİLER FARK ETTİ


Evin dışında yaktığı soba kovasını yaşadığı eve taşıyarak tuğlanın üzerine koyup ısınmak isterken karbonmonoksit gazından etkilenen yaşlı adam sabah saatlerinde yemek getiren Kaymakamlık görevlilerinin kapıyı çalmalarına yanıt vermedi. Kapının arkasından kilitli olması üzerine yaşlı adama bir şey olduğundan şüphelenilmesi üzerine muhtara haber verildi. Jandarma ekipleri de olay yerine gelirken menteşe sökülerek kapı açıldı. Fenalaştığı görülen ancak ambulansa taşınırken bilinci yerinde olan yaşlı adam kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaşlı adamın vefatı üzerine eve gelen olay yeri inceleme ekipleri incelemelerde bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından yaşlı adamın cenazesinin mahalle camisinde kılınacak namaz sonrası kaldırılacağı öğrenildi.

"YALITIM YAPILACAKTI OLMADI"


Yaşadığı konteyner evde elektrik sobasıyla ısınmakta zorlandığı öğrenilen yaşlı adamın eski durduğu kamyon kasasında kurulu sobayı yakarak ısınmaya çalıştığı öğrenildi. Konteyner evin ısı tutma özelliğinin arttırılması için yalıtım yapılması talebinin daha önce yetkililere söylendiği iddia edilirken yeni gelen Kaymakama yapılan başvurunun olumlu karşılandığı, 19 Kasım'da gerçekleşen geri bildirimde gerekenin yapılacağının söylendiği ifade edildi.

"ELEKTRİK SOBASINI YAKMAKTAN ENDİŞE DUYUYORDU"


Sarıdayı'yı tanıyan mahalle halkı "Garip geldi garip gitti" ifadelerini kullanırken, "Evlenmedi. Çocuğu da yoktu. Gençliğinde çalıştığı yerlerde önemli izler bırakmıştı. Geyre'nin ilk traktör ve kamyon sürmesini öğrenen kişilerindendi. Pek çok kişiye bu konuda yardımcı olmuştur. Yaşlılığında bir ara okul lojmanında kaldı. Sonra kamyon kasasında durmaya başladı. Daha sonra Kaymakamlık konteyner ev sağladı. Elektrik faturası belediye tarafından karşılanıyordu. Ama yaşlılığın verdiği evhamla bir gün kendisinden parayı isterler diye elektrik sobasını da yakmaya korkuyordu. Yaksa da yeterli gelmiyordu. Bu sebeple evine bitişik halde bulunan eski durduğu kamyon kasasına gidip burada sobayı yakıp ısınıp evine geri dönüyordu. Böyle bir yöntem bulmuştu. Ama kaldığı yere kovayı yakıp götüreceğini düşünememiştik. Yaşlılıkla o da zehirlenebileceğini düşünememiş olmalı. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.