Aydın’ın Efeler ilçesindeki Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Öztürk, örnek bir davranışa imza attı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak isteyen Öztürk’ün çalışmaları sonucu Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Aydın İşitme Engelliler Futbol Takımı, maç oynadı. Okulun kapalı spor salonunda oynanan karşılaşmada dostluk rüzgarları esti.

MAÇIN SONUNDA YEMEK ETKİNLİĞİNDE BULUŞTULAR

Maçı, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Hasip Arıkan, İşitme Engelliler Kulüp Başkanı Hüsnü Selçuk, Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü ve aynı zamanda okul takımı ve işitme engelliler takım kaptanı olan Bünyamin Öztürk, Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Öztürk izledi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği karşılaşmada kazanan dostluk oldu. Maçın ardından Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Oktay Bak’ın katılımıyla yemek organizasyonu düzenlendi.

“KEYİFLİ BİR ZAMAN GEÇİRDİK”

Farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Okul Müdürü Öztürk, “Hepimiz için güzel bir gün oldu. Futbol maçının ardından hep birlikte yemek etkinliğinde buluştuk. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Bu yıl takım olarak Süper Lig’de mücadele edeceklerini ifade eden Aydın İşitme Engelliler Kulüp Başkanı Hüsnü Selçuk, “Farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte keyifli bir zaman geçirdik. Hepimiz için unutulmaz bir gün oldu. Bu organizasyonun düzenlenmesinde başta Mehmet Öztürk olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ENGELLER, HAYATIN RİTMİNİ YAKALAMAYA ENGEL OLMAZ”

Böyle bir organizasyonu gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Mehmet Öztürk ise, “Her insanın yaşamı kadar engelli bireylerin hayatı ve istekleri de önemlidir. Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu kapsamda engelli bireylerin toplumda yalnızlaşmasını önlemek için onların yanında olduğumuzu göstermeli, yetenekleri doğrultusunda spora, sanata yönlendirmeli, sosyal dünyanın içinde tutmak adına herkes elinden geleni yapmalıdır. Engeller, hayatın ritmini yakalamaya engel olamaz.” şeklinde konuştu.