Tüm dünyayı saran, yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgını sürecinde, sağlıklı yaşam için sporun önemi bir kez daha ortaya çıktı. Spora ilginin giderek arttığı Aydın'ın Efeler ilçesinde vatandaşların spor yapmak için ilk tercihleri ise yine Adnan Menderes Stadyumu oldu. Stada giriş ve çıkışın sağlandığı iki kapıdan sadece ana kapının açık tutulması ise tepki çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın stattan yararlanan vatandaş sayısını kontrol etmek için gönderdiği cihazın uygulanması ve güvenlik gerekçesi ile ikinci kapının kapalı tutulduğu öğrenilirken, ana kapıyı kullanmak zorunda kalan özellikle yaşlı vatandaşlar isyan etti. Spor yaparken terlediklerini, hasta olmamak için de bir an önce eve gitmek istediklerini dile getiren yaşlı vatandaşlar, söz konusu kapının açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aydın Valiliği ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nü göreve davet etti.

"HASTALANMA İHTİMALİMİZ YÜKSEK"

Statta sabah yürüyüşü yapan vatandaşlardan emekli subay Ahmet Kaya, "Yürüyüşte terlediğimiz için bir an önce eve gitmemiz gerek, aksi halde yaşımızın ilerlemiş olması nedeni ile hastalanma ihtimalimiz yüksek. Kısa yoldan stada girip-çıkmak varken, daha fazla yol yürümek zorunda kalıyoruz. Haliyle yürüyüş sırasında üşüyoruz" dedi.

DENETİME İŞARET ETTİ

Emekli öğretmen Nevzat Özen de, stadın ana kapısında her zaman denetim yapılmadığını iddia etti. Açık havada, arkadaşları ile aralarında belli bir mesafe bırakarak yürüyüş yaptıklarını belirten Özen, "Sağlığımız için spor yaparken hastalığa davetiye çıkaracak hiçbir atımı atmayız" şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Emekli öğretmen Mustafa Şancı ise, statlarda binlerce kişinin iç içe, tedbirsiz şekilde maç izlediklerini öne sürdü. Stadın ikinci kapısı kapatılarak, kendilerine eziyet edildiğini belirten Şancı, "Sağlığınız için spor yapın’ sloganını böyle mi savunacaklar? Aydın Valiliği’nin bu konuyu çözümlemesini bekliyoruz. Bizler eğitimli ve sağlığına önem gösteren, belirli yaşa gelmiş insanlarız" ifadelerini kullandı.