Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu çatısı altında müzeye dönüştürülen Kültür Merkezi, kapılarını açtı. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, binlerce etnografik eserin sergilendiği Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı etkinlikte yörük dernekleri bir araya geldi.

BAŞKAN TUGAY DA KATILDI

Bornova-Karaçam Köyü altı, Sabuncubeli mevkiindeki 520 metrekare alan üzerinde yer alan Yörük Kültür Merkezi’ndeki yaklaşık 200 kişilik kahvaltı etkinliğine, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Halk Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Ekici, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmet İlhan, Bornova Yörükler Derneği Başkanı ve Federasyon Başkan Yardımcısı Ramazan Dumanlı, İzmir Karşıyaka Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği Başkanı Federasyon Genel Sekreteri Mehmet Oğuz ve federasyona bağlı derneklerin başkanları ve üyeleri, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nden Kazak akademisyen ve öğrenciler ile Manisa Saruhan Yörük Türkmen Başkanı Ahmet Hulusi Aslan, Küçük Menderes Havzası Başkanı Sabri karagül ile İzmir, Manisa, Aydın, Afyon ve Uşak’tan gelen yörükler katıldı.

“YÖRÜK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞALIM”

Sohbet ortamında geçen kahvaltılı buluşmada konuşma yapan Federasyon Başkanı İsmet İlhan, uzun yıllardır hayalini kurdukları Kültür Merkezi’nde dostlarıyla buluşmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, “Böylesine güzel bir eseri kültürümüze kazandıran Yörük kardeşlerimle bir arada olmaktan ben de mutlu oldum. İnşallah önümüzdeki günlerde Karşıyaka’da bir Yörük Şenliği gerçekleştirelim. Belediyemizin ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz Yörük Şenliği’nde hep birlikte olalım” şeklinde konuştu. Yörükler, Başkan Tugay’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yöresel sanatçı Fevzi Önder'in seslendirdiği türkülerle şenlenen etkinlik, şölen havasında hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.